Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost adusi la Ramnicu Valcea, in vederea desfasurarii unei noi etape a anchetei procurorilor DNA in ceea ce-i priveste. Marti, cei doi au fost adusi cu escorta la Tribunalul Valcea, pentru ca impreuna cu avocatul Octavian Fieroiu, judecatorul Bogdan Constantinescu si procurorii DNA sa certifice transcrierea probelor audio-video existente la dosar.

Pe toata perioada cat au stat in Ramnic, cei doi au fost incatusati. Reamintim faptul ca Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost arestati pentru o perioada de 29 de zile, acuzati fiind ca au luat mita de la omul de afaceri valcean Crinu Popescu, patron al firmei Rovimet.

Semne de punctuatie

Dupa ce timp de peste o ora au fost tinuti in duba politiei, parcata in curtea interioara a Tribunalului Valcea, cei doi edili au fost scosi pentru a participa la certificarea transcrierilor probelor audio-video.

Gutau si Dicu aveau mainile drepte legate cu o singura catusa si desi au incercat sa schiteze un zambet, nu au putut ascunde urmele lasate de zilele petrecute in arestul Directiei de Cercetari Penale din Bucuresti. Deoarece aceasta certificare reprezinta o componenta a anchetei, sedinta nu a fost publica.

Avocatul Octavian Fieroiu a tinut insa sa precizeze ca DNA a schimbat un semn de punctuatie la transcrierea convorbirii dintre Mircia Gutau si Crinu Popescu, atunci cand edilul sef al Ramnicului a spus „NU” mitei oferite de omul de afaceri.

Fieroiu a precizat ca DNA a schimbat semnul exclamarii care urma acelui „NU”, intr-un „punct” banal, care nu mai subliniaza faptul ca primarul i-a spus un „NU” categoric denuntatorului sau. Avocatul crede ca procurorii DNA recurg la astfel de modificari ale materialului probator deoarece nu au dovezi concrete impotriva lui Mircia Gutau.

„Este vorba despre acel NU, care releva, in mod evident, ca primarul Mircia Gutau a refuzat in biroul sau banii pe care denuntatorul Crinu Popescu a voit sa-i ofere. Mai precis, cineva a inlocuit semnul exclamarii aflat dupa cuvantul NU, cu punctul. Aceasta schimba o negatie categorica in legatura cu oferta mituitorului, intr-o proba discutabila”, a mai precizat Octavian Fieroiu.

Fieroiu nu a inlaturat nici posibilitatea ca edilul sef sa fie eliberat din arest imediat dupa expirarea celor 29 de zile. La inceputul lui august ar putea avea loc si judecata de fond in ceea ce-i priveste pe cei doi acuzati.

Inainte de a urca in duba si a pleca spre Bucuresti, Mircia Gutau a incercat sa schiteze un zambet si a promis ca va reveni in Ramnic peste 20 de zile, dand de inteles ca procurorii DNA nu au proba impotriva lui.

Functionarii primariei, audiati de DNA

Tot marti, mai multi functionari ai Primariei Ramnicu Valcea au fost audiati la Pitesti de catre procurorii DNA, in dosarul de mita in care sunt acuzati Mircia Gutau si Nicolae Dicu. Este vorba despre secretarul Toma Mihaescu, fostul director al Directiei de Urbanism, Octavian Jinaru precum si despre actualul director al Directiei de Urbanism, Liliana Mihaescu.

Acestia au raspuns intrebarilor procurorilor DNA in legatura cu modul in care au fost eliberate in ultimii ani o serie de certificate de urbanism, mai exact in legatura cu legalitatea si oportunitatea eliberarii acestor documente.

Emil Boc s-a spalat pe maini...prea usor!

Primarul Ramnicului, Mircia Gutau a fost exclus oficial in aceasta saptamana din Partidul Democrat, deoarece este arestat preventiv pe o perioada de 29 de zile pentru luare de mita. Decizia a fost luata in sedinta Biroului Permanent National al partidului.

Liderul democratilor, Emil Boc a spus ca cei doi - Mircia Gutau si Nicolae Dicu pot reveni in PD numai daca vor fi declarati nevinovati de instanta.