Trecerea divei columbiene Shakira prin Timisoara nu mai este un secret pentru nimeni. Evenimentul din 18 iulie, de pe stadionul "Dan Paltinisanu", a fost catalogat de toata lumea drept "concertul anului in Romania". Organizatorii au anuntat desfasurari de forte impresionante, o scena imensa, sunet performant si jocuri de lumini nemaivazute in tara noastra.

Show-ul a trecut, vedeta a plecat spre Grecia, unde are alt concert, iar in tara au ramas fanii sau, dimpotriva, cei care nu agreeaza acest gen de muzica. Site-urile de Internet sunt pline de discutii in contradictoriu despre concert, despre organizatori si despre comportamentul cantaretei.

Bucurestenii, catalogati drept "invidiosi"

Concertul a pus paie pe foc in eterna rivalitate dintre Capitala si provincie, motivul fiind locul de organizare a evenimentului. Bucurestenii scot artileria grea cand vine vorba de Timisoara, ocazia perfecta pentru banateni de a-i cataloga pe locuitorii Capitalei drept "invidiosi".

Internautii compara doua evenimente ale aceluiasi organizator - "Depeche Mode" cu Shakira - si condamna timisorenii pentru atitudinea rece pe care au avut-o. Replica banatenilor "lasa ca s-au organizat destul concerte la Bucuresti.

Sa mai fie si prin alte orase ale tarii concerte mai importante, ca doar nu e Bucurestiul Romania insasi" nu tine ca si contra-argument in fata celor din alte zone ale tarii.

"La Bucuresti am avut de o luna incoace "Gotan Project", "Depeche Mode", Billy Idol si acusi vine Placebo. La mai multe concerte latino, dragii mosului timisoreni, poate va vin si "Gipsy Kings"!", posteaza un bucurestean. Acestia subliniaza ca nu au de ce sa fie invidiosi pe un asemenea concert pentru ca "evenimentul era pentru fetitele de 14-15 ani, care vor sa dea din solduri".

Replicile dure continua cu "soarele la Bucuresti rasare, nu noi am spus-o, voi vedeti-va de somnul vostru. Inca o data, Timisoara este supraevaluata", iar raspunsul este pe masura: "Mai, imbucurestenilor, cand la noi Lepa Brena aducea 50.000 de spectatori pe stadion, voi mergeati la Sala Palatului sa aplaudati congrese".

Spectatorii asteapta scuzele organizatorilor

Ziua de organizare a unui show de asemenea anvergura (lunea, intr-o zi de lucru si in vacanta studenteasca), distanta foarte mare fata de "locul unde se da ora exacta", asteptarea de peste doua ore pentru aparitia Shakirei pe scena, pretul mare al biletelor sunt doar cateva din bilele negre care se pun pe seama organizatorilor.

Acestia sustin ca nu se asteptau la un public atat de pasiv, dar spectatorii considera ca organizarea a fost facuta pe stilul Capitalei si ca firma promotoare si sponsorii nu au tinut cont de exigentele celor din Banat.

"Dupa doua ore de asteptare, nu prea iti mai arde sa fii foarte bine dispus. Frustrarea si-a spus cuvantul. Reactia spectatorilor nu privea concertul Shakirei, cat mai ales proasta organizare! Domnilor organizatori, asteptam scuze publice pentru situatia penibila in care ati pus publicul. Era evident ca stiati ca Shakira va incepe concertul dupa lasarea intunericului.

Or, nu ati fost onesti cu publicul. "Provincia" este educata, culturalizata, se vede acest lucru din modul in care ati fost sanctionati de public", a spus Mihaela, una dintre spectatoare.

Opinia tinerei a fost impartasita de foarte multi dintre cei care au fost pe stadion in seara de luni. "Eu cred ca Shakira si-a dat toata silinta, dar a incaput pe mana unor nepriceputi", a adaugat un alt participant la concert.