Uzina Mecanica Dragasani ar putea ramane fara „domnia” lui Gigi Becali, in urma acuzelor Ministerului Economiei ca nu a respectat contractul de privatizare a societatii, prin intarzierea programului de investitii prevazut in acest contract.

A promis investitii de trei milioane euro

Potrivit contractului de privatizare, „Razboinicul luminii” trebuia sa faca, la Uzina Mecanica Dragasani investitii insumand trei milioane euro, ceea ce nu s-a intamplat.

Aceasta poate atrage masura extrema de anulare a privatizarii, ar Becali risca sa ramana fara ceea ce, in folclorul local se numeste „Fabrica de gloante”, uzina avand, ca prim obiect de activitate, fabricarea cartuselor pentru mitraliere.

Uzina Mecanica Dragasani a fost scoasa la privatizare in anul 2003, de catre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), iar in 2004, prin consilierea si sprijinul fostului deputat PSD de Valcea, Vasile Bleotu, Gigi Becali si Asociatia Salariatilor au achizitionat pachetul integral de actiuni, la pretul de 139 miliarde lei.

Asteapta, mai intai, ca statul sa stearga datoriile

Surse din Uzina Mecanica Dragasani dau de inteles ca pe strada Belsugului, unde este situata aceasta intreprindere, sufla un vant se saracie. Becali asteapta , un „vant” de la stat, adica momentul ca Ministerul Economiei si Ministerul Finantelor sa stearga o parte din datoriile istorice ale societatii, precum si penalitatile aferente.

Datoria de care spera Becali sa scape este de noua miliarde lei (asa cum i sa promis la privatizare) din totalul de 20 de miliarde lei vechi. Aceleasi surse de la Uzina Mecanica manifesta, insa, un optimism rezervat, intrucat, in ultima perioada, statul a lasat, pe seama cumparatorilor, si achitarea datoriilor istorice.

"Razboinicul” nu mai vrea munitie

Fabricatie de cartuse si gloante pentru mitraliere, cercetare si proiectare munitie infanterie. Acesta este obiectul integral de activitate al Uzinei Mecanice Dragasani, asa cum rezulta din scriptele de specialitate.

Desi si-a exprimat, inca de la cumpararea pachetului integral de actiuni ca va sa mai fabrice munitie, „Razboinicul” nu poate, deocamdata, sa recurga la aceasta masura, din cauza contractului de privatizare care il obliga sa fabrice gloante inca trei ani.