La cererea jurnalistilor prezenti la conferinta de presa a PNL Alba, mai multi lideri liberali din cadrul organizatiei judetene si-au exprimat punctul de vedere cu privire la apelul la unitate si relansarea PNL facut de Theodor Stolojan, Valeriu Stoica-doi fosti presedinti ai PNL si Mona Musca.

Vicepresedintele PNL Alba, Simion Cretu, a declarat ca apelul celor 3 liberali marcanti nu incalca initiativele altor membri liberali, dar nu este normala modalitatea in care au fost prezentate problemele. Chiar daca a recunoscut ca-l admira pe Stolojan, Cretu a spus ca propunerile trebuiau discutate in interiorul partidului.

Referitor la documentele prezentate, Cretu a spus ca Stolojan nu mai este acum de acord cu documentele de partid pe care tocmai el le propusese, forma actuala a acestor acte fiind doar usor retusata.

Mai dur in afirmatii a fost insa presedintele Consiliului de Onoare si Arbitraj al PNL Alba, medicul veterinar Dan Marcu, recent destituit din functia de vicepresedinte al ANSVSA. El a spus ca din punct de vedere politic Stolojan este un tip perimat.

Marcu crede ca ex-presedintele PNL nu este un liberal convins si sustine ca acesta nu a pus nimic la punct pe principii liberale. El a argumentat ca Stolojan a fost premier pe perioada guvernarii lui Ion Iliescu si nu exclude posibilitatea "sa-l vedem la Partidul Democrat", spunand despre acesta ca este "un fel de traseist politic".

"Ma asteptam sa nu fie un cal troian al unora pentru PNL", a spus Dan Marcu. Despre Valeriu Stoica, fata de care nu si-a ascuns parerile foarte bune, Marcu crede ca are frustrari, iar in aceste conditii face "mari greseli fata de PNL".

Desi a declarat ca ii respecta pe cei 3 liberali de marca pentru ceea ce au facut pentru partid, presedintele PNL Alba Iulia, Gabriel Plesa, a spus ca liberalii nu pot adopta nici o pozitie foarte dura, dar nici una de acceptare a unor sugestii din acest apel.

El crede insa ca aceste probleme ar fi trebuit discutate mai intai in interiorul PNL, deoarece dezbaterea publica a acestor chestiuni face ca partidul sa piarda foarte mult, creand instabilitate, dezechilibru si prejudiciu de imagine.

Totodata, Plesa a spus ca liberalii sunt revoltati pentru acest mod de a proceda ales de cei trei, mai ales ca momentul nu este oportun in perspectiva aderarii Romaniei la UE.