Ministerul Finantelor Publice plateste chirii de peste 9.000 RON (900 de milioane lei vechi) pentru spatiile pe care le folosesc sediile DGFP Timis, din cauza intarzierilor masive inregistrate la santierul noului sediu. Aflat in zona centrala a orasului de pe Bega, Palatul Finantelor trebuia terminat inca din 2001, constructia fiind inceputa la inceputul anului 1999.

Lipsa banilor a intins santierul pana acum, iar dupa toate probabilitatile situatia nu se va schimba cel putin un an. Cladirea s-a micsorat in inaltime, fiind proiectata in prezent pentru sapte etaje, cu doua mai putin ca in planul de acum aproape un deceniu.

In aprilie, odata cu vizita premierului Calin Popescu-Tariceanu la Timisoara, a venit si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a promis ca DGFP va mai primi 2,5 milioane RON pentru finalizarea lucrarilor. Directorul institutiei, Dumitru Popovici, a declarat ca are nevoie de aceasta suma de bani pentru logistica sediului.

Ministerul a alocat deja peste 15.000.000 RON pentru constructie, echivalentul a peste 4 milioane de euro.

Pentru finalizarea intregului imobil, insa, ar mai fi necesare alte 30.000.000 RON. Popovici s-a plans de faptul ca bugetul directiei merge pe chirii, peste 9.000 RON, bani care vin de la bugetul de stat.

Activitatea cea mai importanta se desfasoara intr-un spatiu apartinand fratilor Cristescu (patronii "Bega Group" si care figureaza in "Top 300" Ð n.r.), aflat la iesirea din oras spre Buzias, Directia Finantelor ocupand, tot cu chirie, si un imobil situat in centrul orasului, langa Palatul Administrativ.

"Din sumele pe care le-am platit pentru chiria locatiilor in care diferite servicii ale Fiscului timisean isi desfasoara activitatea, care corespund la aproape 1.000.000 RON pe an, s-ar fi putut finaliza inca un corp de cladire", a calculat seful DGFP.

Dumitru Popovici spera, totusi, ca pana in toamna sa fie predat primul din cele patru corpuri de cladire in care sa fie mutati primii 200 de angajati ai institutiei care lucreaza cu publicul.