Hotel de 4 stele, jacuzzi, sauna, masaj, intretinere corporala. Namol si sare cu efecte miraculoase. Biliard, tenis, badminton. Bucatarie romaneasca, italiana si chinezeasca. Liniste si relaxare, mai presus de toate. Asa ar putea suna oferta pentru recent re-lansata statiune Ocna Sibiului.

Restaurarea statiunii s-a incheiat. Linia vieneza a arhitecturii a fost pastrata cu atentie. Hotelurile au fost reamenajate si au capatat cite trei sau patru stele. Au fost angajati bucatari. Ocna Sibiului priveste cu incredere spre viitor dupa doi ani de munca sustinuta.

Evident, subliniaza directorul complexului, Cornel Posea, prima grija a fost pentru punerea in valoare a proprietatilor curative ale apei si namolului. Nu lipsesc - asadar - nici cabinetele medicale de balneo-fizioterapie.

Curele pentru afectiuni reumatice, inflamatorii sau dermatologice atrag aici, an de an, o categorie aparte de turisti. Acestora li se adauga cei sositi pentru ginecologie balneara. Acum insa, statiunea si-a extins oferta si pentru cei care vor pur si simplu sa se relaxeze, sa faca miscare, sa se bucure de beneficiile unui aer curat sau de cele ale unei bai turcesti. De alternanta bailor in apa dulce si sarata.

Ocna Sibiului vrea sa devina prima statiune romaneasca atat ca importanta, cat si ca numar de turisti. Lacul sarat, format candva pe locul fostei ocne a constituit primul pas. Restul insa, depinde de oameni.