Este aproape imposibil ca cineva sa nu-si mai aminteasca de prima dragoste. Indiferent de varsta la care apare, prima dragoste ramane unica. Nici una din relatiile ulterioare nu va mai fi la fel. Asta nu inseamna ca nu se poate iubi la fel de intens, dar cu siguranta nu vor mai fi intalnite aceleasi simtaminte, romantismul adolescentin si puritatea primei dragoste.

Farmecul aparte este dat de lipsa de experienta si de dorinta a cunoaste ceva nou. Dragostea adolescentina este mult mai intensa decat experienta adultilor. Totodata, aceste relatii timpurii se aprind usor si se sting la fel de usor.

Exista o diferenta mare intre dragoste si simpatie, lucru certificat de majoritatea oamenilor, inclusiv de catre liderul PSD Bihor, Mihai Bar. Prima dragoste marcheaza mai puternic cu cat se intampla mai tarziu, pentru ca este traita cu mai multa maturitate si se poate concretiza prin semnarea actelor de casatorie. Acesta este cazul lui Bar.

Cum a fost cand Mihai Bar s-a indragostit pentru prima data? Ce isi aminteste despre prima experienta de acest gen? Acestea sunt intrebarile la care Bar a raspuns, chiar daca nu a dorit sa dezvaluie prea mult din viata sa particulara.

Pura simpatie

“Prima simpatie”, asa cum lui Mihai Bar ii place sa o numeasca, s-a petrecut pe cand acesta era in anul trei la Liceul Industrial Constructii Masini, la varsta de 17 ani. Liderul PSD Bihor isi aminteste ca era o eleva pe nume Varvara, de la Liceul Moghioros, de-o seama cu el si ca s-au intalnit la o seara de bal la care au participat elevi de la ambele licee.

Au urmat si alte seri de bal, pentru ca liceele organizau petreceri aproape in fiecare sambata, astfel si alte intalniri intre tanarul Bar si cea cu care isi impartasea idealurile de atunci. Insa, asa cum Bar a tinut sa mentioneze, Varvara nu a fost singura lui simpatie. Au urmat si alte simpatii, asa cum li se intampla majoritatii tinerilor.

“M-am intalnit ocazional cu cele pe care le simpatizam in acea perioada”, spune Bar. “Mai multe detalii nu va pot da, pentru ca sunt chestiuni private din viata mea. Dar pot sa va spun ca modul de abordare al relatiilor de prietenie de atunci erau bazate pe cu totul alte principii, mult mai sanatoase decat cele de astazi.

Sunt extrem de multe cazuri, din acea generatie, care si-au cladit o prietenie statornica si sunt chiar si azi impreuna. Aceasta se cheama statornicie, mult mai putin prezenta in zilele noastre”, este de parere Bar.

Dragoste adevarata

Liderul PSD Bihor spune ca s-a indragostit sincer pentru prima data atunci cand a cunoscut-o pe Lucia, cea care urma sa-i fie sotie. El crede ca tot ce a urmat din acel moment a dus la consolidarea unei familii, cel mai important lucru obtinut in viata, in opinia sa. Bar sustine ca sotia este singurul om pe care se poate baza si ca pentru el notiunea de prietenie este aproape inexistenta.

“Niciodata nu mi-a placut sa vorbesc despre relatia cu sotia mea”, declara Bar. “Pentru mine relatia autentica pe care o am cu sotia a fost si va ramane sfanta si nu voi discuta niciodata despre aceste chestiuni. Sotia si fetitele mele mi-au demonstrat, de fiecare data cand mi-a fost greu, ca sunt alaturi de mine.

Adevaratii prieteni aproape ca nu mai exista, iar pentru marea majoritate a semenilor nostri interesul material primeaza, ceea ce ma face sa cred ca pot fi tradat la orice pas. Experienta acumulata si schimbarea din mers a societatii a adus Romania in situatia in care doar cei din familie sunt oameni pe care te poti baza cu siguranta”, apreciaza Bar.

Definirea dragostei

Pentru Mihai Bar dragostea nu reprezinta altceva decat suta la suta respect intre cei care formeaza un cuplu si multa intelegere. Acestea sunt trairile de care a avut parte pana in prezent, de care este sigur ca va avea parte in continuare, alaturi de cea care i-a fost alaturi toata viata.

Bar a declarat ca nu au existat evenimente speciale pe care sa le fi petrecut alaturi de sotia sa, nicio vacanta romantica, nicio declaratie de dragoste impresionanta. Zilele de nastere le serbeaza impreuna si incearca sa-i faca sotiei tot felul de atentii pentru a o bucura.

“Cu toate acestea, fiecare zi pe care o petrec alaturi de sotia mea este deosebita, doar prin faptul ca o am alaturi”, conchide Bar.

Politica, iubirea infidela

Mihai Bar a recunoscut ca a fost indragostit de politica, ca i-a dedicat o parte din viata lui, dar ca politica l-a tradat si l-a lasat un gust amar. “Am crezut extrem de mult in politica si in promovarea valorilor, dar, cu timpul, convingerea mea s-a schimbat profund”, apreciaza liderul PSD. “Traim intr-o tara in care primeaza materialul in dauna principiilor.

Nu te mai poate surprinde absolut nimic. Sunt extrem de dezamagit de foarte multe aspecte care tin mai ales de imaginea si comportamentul unora dintre oamenii politici de anvergura. Adesea, ipocrizia se traduce prin principii sanatoase, lacomia se traduce prin cinste si romanul se lasa amagit.

Am cunoscut foarte bine oameni politici de joasa speta care au o imagine destul de buna in randul electoratului. Asta e una din marile mele dezamagiri. Imaginea poate fi cumparata ca la talcioc”, spune Bar.

Liderul PSD Bihor se declara sceptic in ceea ce priveste promovarea valorilor in Romania, dar este incurajat de intrarea in Uniunea Europeana, care ar putea aduce o schimbare a regulilor jocului. El a explicat ca se refera mai ales la respectarea legislatiei.

Chiar daca evita sa vorbeasca despre prima sa experienta pe taramul amorului, fostul deputat si actualul presedinte al PSD Bihor a mai amintit despre relatia sa din adolescenta cu tanara eleva a Liceului Moghioros.

Intr-un material publicat in urma cu aproximativ opt ani intr-un cotidian local, Mihai Bar, pe atunci presedinte al Consiliului Judetean Bihor a povestit mai multe detalii, unele chiar picante, despre romanta care i-a marcat debutul vietii sentimentale.

Cu o memorie mult mai proaspata, avand in vedere si faptul ca amintirile erau mai “tinere” cu aproape un deceniu decat astazi, Bar a povestit ca primul episod de amor s-a consumat in aer liber. Mai precis in Parcul 1 Decembrie, pe atunci 23 august, pe o banca, la finalul unei serate dansante.

Chiar daca, beneficiind de o alura de latin lover, dupa cum se poate constata foarte bine din fotografiile din tinerete, a mai avut parte si de alte experiente, Mihai Bar sustinea si atunci, ca si acum, ca singurele femei care ii impart toata dragostea sunt sotia si cele trei fiice ale sale.