Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul ca in ultimii ani cei mai multi din romani prefera vacantele in strainatate. Foarte multi dintre cei care isi petrec concediile in afara granitelor prefera Grecia, Turcia sau Croatia, asta datorita preturile accesibile si a calitatii serviciilor turistice din aceste tari care sunt cu mult deasupra celor pe care le ofera majoritatea destinatiilor interne.

Agentiile de turism se intrec in a oferi cele mai mici preturi pentru destinatiile amintite mai sus. Chiar daca vacantele ieftine sunt cele mai cautate la noi, agentiile de turism ofera solutii si pentru cei care doresc sa viziteze cele mai exotice locuri din lume. Bineinteles, la preturi piperate.

Una dintre destinatiile cele mai interesante pe care agentiile de turism din Cluj- Napoca le ofera clientilor este statiunea Cancun, cea mai renumita din Mexic. Aceasta statiune a aparut in urma cu 30 de ani, iar astazi este una dintre cele mai cautate destinatii din lume.

Facem mentiunea ca la preturile prezentate de GAZETA se mai adauga drumul cu avionul, in medie 1.000 de USD, plus banii pentru mancare si cei de cheltuiala. Adica inca o mie de “parai”.

Cancun, paradisul maya

Cine are posibilitatea sa ajunga in Cancun nu poate rata excursiile la Xcaret si in cele mai importante locuri unde a trait vechea civilizatie maya. In Cancun, laguna Nichupte este locul unde sunt cele mai luxoase yahturi, restaurante de peste si fructe de mare, dar si terenuri de golf, magazine sau mall-uri. In ceea ce priveste cazarea, pretul acesteia variaza in functie de locatia aleasa.

Astfel, intr-un hotel de cinci stele, o singura persoana trebuie sa plateasca pentru zece zile de stat in Cancun aproximativ 2.500 USD, iar pentru un hotel de patru stele, “doar” 1.200 USD.

Bungalow de cinci stele

De o experienta unica pot avea parte cei care opteaza sa-si petreca vacanta in Insulele Maldive. Aceste insule sunt imprastiate in Oceanul Indian formand un lant de 1.190 de mici insule de coral care se intind pe o suparafata totala de 90 de mii de kilometri patrati, dar numai 1% din aceasta vasta suprafata este formata din pamant, restul fiind apa.

Pentru cei care doresc sa stea pe o insula tropicala linistita cu multi palmieri in jur, plaje albe si lagune, atunci cu siguranta Maldivele sunt alegerea perfecta. Preturile de cazare in aceasta zona nu difera prea mult de cele din statiunea Cancun. Prezenta bulgalow-rilor de inchiriat face absolut speciala aceasta zona, ea devenind una cu totul exotica.

La fel ca si la hoteluri, bungalow-urile pot fi de trei, patru sau cinci stele. Astfel, pentru un bungalow de cinci stele o persoana plateste pe noapte in jur de 400 USD.

Exotism de inegalat

Cei care doresc un concediu in zona Thailandei pot opta pentru Pattaya. Aceasta zona se bucura de o clima blanda in tot timpul anului, fiind o zona fara musoni. Printre atractii se numara templele, parcurile tematice, pavilioanele plutitoare, insulele tropicale, dar si peisajele paradisiace.

Plus, acum doi ani, un mic bonus - tsunamiul! Preturile pentru aceasta destinatie se ridica la 700 de euro pentru o singura persoana, insa ele variaza in functie de hotelul ales. Cei care au vizitat insula Bali situata in sud-estul Asiei spun ca exotismul ei este de inegalat.

Bali este una dintre cele mai mari atractii ale lumii, insula fiind inconjurata de recifuri de corali, dar si atat plaje albe, cat si plaje cu nisip negru. Aceasta insula este denumita “ dimineata lumii”, fiind una plina de mister, dar si de povestiri magice.

Pentru a putea vedea aceste minunatii o singura persoana va trebui sa plateasca in medie 900 de USD doar pentru cazarea pe 10 zile. Daca doriti sa va petreceti vacanta in Jamaica, atunci trebuie sa platiti pentru 10 zile, de persoana, undeva la 2.500 USD.

Jamaica are o istorie interesanta, insula fiind pretinsa de Spania, dupa ce Cristofor Columb a ancorat prima oara acolo in anul 1494, folosind insula ca si resedinta privata pentru familia sa. De asemenea, Jamaica mai este numita si Insula insorita, fiind considerata patria romului si a muzicii raggae. Insula ascunde cascade lucitoare, paduri tropicale si plaje nesfarsite.

Paradisul trabucurilor

Cu toate ca infrastructura nu a mai fost modernizata de ani de zile, tot mai multi turisti din intreaga lume sunt atrasi de Cuba, tara aflata inca sub regim comunist. Cei mai multi dintre vizitatori sunt atrasi de imaginea mistica despre Hemingway, Havana si trabucurile ajunse deja celebre.

Alte atractii ale zonei sunt inotul cu delfinii, degustari de rom, excursii in Havana, precum si un tur al trestiei de zahar. Preturile de cazare in aceasta zona sunt destul de ridicate, media fiind undeva la 150 USD pe noapte de persoana, dar pot sa treaca si de 200 USD.

Turistii interesati de insula Bahamas vor gasi in aceasta zona plaje linistite, chiar si insule mai mici care nu sunt inca populate sau sunt foarte putin populate. Bahamas este formata dintr-un grup de 700 de insule si este localizat in sud-estul costei Floridei. Principalele atractii din aceasta zona constau in pescuit, parasailing, scuba sau snorke-lling.

Pretul la un hotel pentru o singura persoana pe zi este de aproximativ 160 USD. O alta destinatie exotica este insula Martinique situata in partea estica a Caraibelor, supranumita Insula florilor. Atractiile acestei zone sunt rafting pe rauri si cascade, precum si vizitarea unor canioane. Preturile la cazare nu sunt cu mult diferite fata de cele din Bahamas.

Tahiti este la fel ca si celelalte prezentate mai sus o destinatie destul de scumpa, dar care ofera pentru turisti un adevarat paradis tropical, fiind cea mai mare si cea mai interesanta insula din arhipelagul Polineziei Franceze. In prezent, se spune ca a fost devansata de Bora Bora considerata cea mai frumoasa insula, gratie lagunelor uriase si apei transparente.

Pentru o zi de cazare, o persoana trebuie sa plateasca in medie 150 euro. Rio de Janeiro inseamna pasiune, oameni care se bucura de viata, vestitele scoli de samba, dar si carnavalul. Toate acestea fac din oras unul dintre cele mai mari atractii turistice din lume. Faimoasele plaje Copacabana si Ipanema atrag turistii ca un magnet.

De asemenea, doritorii pot vizita una dintre cele mai incantatoare gradini botanice din lume, muzee splendide si cluburi sportive de lux. Si, sa nu uitam, Rio este considerat orasul cu cele mai frumoase femei din lume. Pretul pentru o persoana care doreste o camera in Rio este undeva la 55 de euro pe noapte. Nu in ultimul rand, cei cu punga larga pot opta pentru un Safari african.

Pretul unei aventuri magnifice in rezervatiile naturale africane poate ajunge chiar si la 1.000 USD pentru doua nopti de “salbaticie”.