Am fost atacat vehement, am fost « porcait » intr-un recent numar ar al unui ziar local. Stiu de ce nu ma mira atitudinea, recunosc stilul consacrat al respectivei publicatii, si nu am avut, initial, tendinta de a raspunde celor care m-au jignit. Dintr-un singur motiv.

Ii cunosc bine! Si totusi! Parca nu sunt eu vinovat ca primarul Gutau este arestat, nu eu sunt cel care l-am « catalogat- obiectiv sau subiectiv » inaintea verdictului Justitiei. Am sa trec peste pseudonimul care tine consacrata rubrica a ziarului in discutie si ma adresez direct realizatorului, pe puncte.

1) Este adevarata afirmatia referitoare la Internet, « a ajuns un mijloc modern de transmitere a informatiilor la distanta si o posibilitate eficienta de comunicare electronica ». Acesta este unul dintre motivele pentru care am infiintat, alaturi de editor, ziarul la care lucrez. In aceasta toamna se implinesc trei ani de la aparitie.

2) Suntem singurul ziar care nu am relatat despre arestarea celor doi edili ai municipiului. Nu am avut suficiente informatii si nu am ales stirile de senzatie in defavoarea informarii corecte a opiniei publice, am preferat tacerea si am urmarit cursul evenimentelor in presa locala. Subliniez, nu am publicat un rand despre evenimentul in discutie.

In concluzie, afirmatia «a incercat sa-si dea si el cu parerea despre ultimul eveniment teritorial», nu are acoperire.

3) Pe la usile primarului s-au perindat o sumedenie de oameni printre care si ziaristi. Asi fi putut fi si eu printre ei, dar iara aveti o informatie falsa. De cand a fost ales Gutau primar am intrat in sediul Primariei de 4-5 ori si doar la conferintele de presa, motivat de probleme punctuale de interes public. Sta la dispozitie arhiva ziarului unde sunt relatate cele ce m-au interesat

4) Citez din editorialul aparut in acelasi numar al ziarului care...

« l-am bagat in seama pe acest ,, nimic,, de presa, prieten cu noi pana acum » : Aflat sub o puternica impresie a nemerniciei unor ziaristi din presa locala care-si permit sa faca tot felul de supozitii rautacioase privind vinovatia primarului Mircia Gutau...a venit timpul sa imi exprim pozitia publica fata de caz, in mod explicit, sub sintagma ca pe orice individ din societatea noastra

,, daca nu l-a condamnat Justitia, nu o poate face nimeni,, .Pai asta am scris, in esenta, in materialul incriminat. De unde a aparut neclaritatea ? Se poate ( si-mi asum critica) de vina sa fie formularea.

Dar tot nemernicia unor ziaristi m-a intrigat, acelasi lucru l-am sustinut, am invocat respectarea prezumtiei de nevinovatie pana la pronuntarea Justitiei si nu condamnarea fara echivoc a celor doi edili, indiferent de motivele unora si altora. Cred ca motivele astea le-am explicat ,, in stil de chinograma,, si-am determinat o reactie violenta... nedorita.

5) In legatura cu verbiajul folosit pentru caracterizarea facuta nu comentez. Fiecare are dreptul sa-si faca ce impresie vrea despre oricine. Dar, citez din acelasi editorial “...sa ridice piatra cel ce se simte nevinovat,, si completez ca nu conteaza pacatul infaptuit. In alta ordine de idei, trebuie sa recunosc, prefer termenul de ,, bautor fruntas,, altor apelative.

Asta daca tot sunt catalogat ! Si mai am un argument. Se spune ca cel care ramane fara argumente, recurge la injurii.

6) Nu inteleg cum unii si-au castigat dreptul la libera exprimare si altii nu o pot face ? Voi continua sa-mi desfasor activitatea cum am sa cred de cuviinta, chiar daca, intr-un final am sa ,, sfarsesc privind singur intr-o oglinda,,. Cine stie ? Se spune ca tendinta spre ratare face parte din psihicul uman.

7) In urma aparitiei articolului care m-a incriminat, am primit o serie de telefoane din partea asa-zisilor prieteni ai redactiei care ,,m-a bagat in seama,,. Este un fenomen parsiv,de ultima speta si caruia nu am sa-I dau curs sub nici o forma.

E o chestie de onoare si demnitate... pe care, de multe ori, o are un bautor fruntas si de care nu dau dovada multi dintre cei cu pretentii in societate.

Inchei, cu promisiune ca nu am sa mai raspund nici unui atac venit din partea fostilor colegi ( sunt genul individului care mai bine sta degeaba), urand LA MULTI ANI intregii redactii cu ocazia fericitului moment sarbatorit pe 25 iulie.