In pragul mortii

Duminica dimineata, trei frati din Podenii Vechi au declansat un scandal monstru la discoteca din comuna. Alertata, o patrula a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova, aflata nu departe de localitate, in timpul unei misiuni de paza si supraveghere a conductelor de transport petrolier, s-a deplasat de urgenta la locul scandalului.

Jandarmii i-au cerut unui barbat sa se legitimeze, insa acesta a refuzat, ripostind verbal. Conform martorilor, individul a folosit injurii la adresa jandarmilor, laudindu-se totodata cu persoane sus-puse care ar putea influenta orice decizie legala pe care oamenii legii ar putea-o lua impotriva sa.

In cele din urma, scandalagiul a motivat ca are buletinul in discoteca si le-a spus jandarmilor ca se duce sa il ia. Acesta insa, a iesit din discoteca insotit de doi frati de-ai sai si au atacat patrula de jandarmi aruncind cu pietre in directia autoturismului de patrulare.

Incercind sa aplaneze conflictul, soferul masinii de jandarmi a coborit de la volan, dar in acel moment a fost lovit prin surprindere cu un bolovan chiar in zona stinga a capului, in regiunea timplei si a cazut lat. Imediat dupa aceea, cei trei frati agresori s-au urcat intr-un autoturism si au fugit.

Jandarmul ranit se numeste Adrian Cirstea, are 31 de ani si doi copii. El a fost transportat la Spitalul de Urgenta Ploiesti, unde in urma investigatiilor a fost diagnosticat cu "hematom epidural temporo-parieto-occipital sting", "fractura temporala stinga" , si se afla in coma profunda, necesitind interventie chirurgicala de urgenta.

Fratii ucigasi

Cei trei agresori au fost retinuti de jandarmi. Cu totii sint frati, doi dintre ei chiar frati gemeni. Vasile si Laurentiu Craciun au 31 de ani, iar mezinul, Dorinel, 28 de ani. Cu totii au fost prezentati ieri, de catre procurorul de la Parchetul de pe linga Tribunalul Prahova, in fata unui judecator cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de tentativa de omor si ultraj.

Magistratul a aprobat cererea procurorului, fratii ucigasi ajungind dupa gratii. Jandarmii prahoveni, atit cei de la Gruparea Mobila "Matei Basarab", cit si cei ai IJJ, au supravegheat mai multe discoteci din judet.

Numarul amenzilor contraventionale a fost de 111, in valoare de peste 110 milioane de lei vechi. Printre scandalagiii amendati s-a numarat si un ploiestean de 26 de ani. Vasile P. a incercat sa fuga de sanctiunea jandarmilor, dar a fost prins imediat.

Disperat, intr-un acces de furie, Vasile a inceput sa-si rupa hainele de pe el si sa-i ameninte pe jandarmi ca se va automutila. La fel ca si cei trei frati din Podenii Vechi, si ploiesteanul s-a ales cu dosar penal.