Conducerea Primariei Sibiu a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in amenajarea unei parcari auto cu peste 120 de locuri in zona bulevardului "Corneliu Coposu", in parcul neamenajat de sub cea de-a treia linie de fortificatii medievale a orasului.

Conform unui proiect de hotarare, ce urmeaza sa fie supus votului consilierilor locali in sedinta de joi, intreaga zona verde de sub centura de fortificatii a vechii cetati medievale va fi transformata intr-un spatiu urban cu mai multe utilitati.

Astfel, este prevazut ca o parte sa fie transformata in parcare cu acces platit, iar in zona vor fi reamenejate aleile pietonale si bancile pentru repaos. Totodata, mai multe spatii vor fi concesionate pentru activitati comerciale si tot in zona va fi amenajat un loc de joaca pentru copii, ce va dispune de dotari moderne si distractive.

Un milion de dolari, investiti fara sa cada un copac

Intregul proiect de investitii ce va ajunge pe masa consilierilor locali prevede investitii de peste 25 de miliarde lei vechi pentru transformarea utila a zonei amintite.

"Parcarea verde", pentru a carei amenajare municipalitatea promite ca nu va fi sacrificat nici un copac din zona, va avea patru sectiuni distincte, destinate parcarii autoturismelor, autocarelor pentru turisti, a minibus-urilor pentru circuitele turistice locale si o sectiune speciala destinata persoanelor cu handicap si insotitorilor lor.

Desi sunt convinsi de bunele intentii ale Primariei, cetatenii orasului sunt tot mai sensibili la transformarile urbane ce au loc in localitate si la pierderile de spatii verzi ce apar in urma acestor transformari urbane.

Tocmai pentru a inlatura suspiciunile oamenilor, reprezentantii Primariei au anuntat ca interventia constructorilor in zona verde, unde se organizeaza si Festivalul Medieval, va fi una discreta si neinvaziva.

"Nici un arbore nu va fi taiat, iar parcul neamenajat, aflat acum acolo, isi va pastra farmecul medieval, dar va deveni si util. Proiectul prevede, de altfel, si amenajarea unui sistem de iluminat care sa puna in valoare centura de fortificatii a Sibiului", a declarat unul dintre reprezentantii Primariei.