Primaria municipiului Arad si firma "Sky System" au ajuns la un acord in privinta organizarii editiei din acest an a Festivalului Berii. Evenimentul se va desfasura, insa, cu o luna intarziere fata de data obisnuita, fiind programat pentru perioada 15-17 septembrie, iar pana acum nu a fost stabilit locul in care va fi organizat.

Discutiile dintre cele doua parti au venit dupa ce, initial, firma organizatoare a negociat si semnat un contract cu directorul SC "Gospodarirea Comunala Arad" (GCA) pentru ca manifestarea sa aiba loc pe Strandul "Neptun". Contractul a fost considerat, insa, nul, deoarece directorul GCA, Ioan Covaci, nu a primit, in acest sens, acordul Consiliului de Administratie al societatii.

Ca urmare, primarul municipiului, Gheorghe Falca, a cerut demisia lui Covaci. "Voi solicita demiterea directorului "GCA" deoarece acesta a incalcat legislatia in momentul incheierii contractului dintre firma organizatoare a festivalului si societatea pe care o conduce. In urma neregulilor constatate, in prima sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor voi solicita demisia sa. Acesta va primi un alt post in cadrul societatii", a precizat Falca.

Conform contractului incheiat de "Gospodarirea Comunala" cu firma organizatoare, societatea subordonata Consiliului Local urma sa primeasca doar un procent de 5 la suta din incasarile obtinute in urma vanzarii biletelor la spectacole.

Covaci a negociat valoarea biletelor la 7,5 RON, pentru primele doua zile de spectacol, si 10 RON pentru cea de-a treia zi, la care se adauga si taxa de intrare in incinta Strandului "Neptun", in valoare de 2,5 RON/zi. Din procentul de 5 la suta obtinut in urma vanzarii biletelor, firma subordonata administratiei locale se obliga sa asigure serviciile aferente desfasurarii Festivalului Berii.

Astfel, "GCA" ar fi trebuit sa plateasca serviciile de curatenie, de paza, de asistenta medicala, de interventie in caz de incendii si, de asemenea, sa puna la dispozitie personal instruit pentru vanzarea biletelor. Primarul a spus, insa, ca acest contract nu este valabil si asteapta ca repezentantii "Sky System" sa poarte discutii cu administratia locala pentru incheierea unui nou document.

Falca a mai spus ca este a doua oara cand solicita demiterea din functie a directorului "GCA".