Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii, este, dupa cum a mai relatat cotidianul „Replica”, director al firmei „Plusfood” Constanta, firma situata in Zona Libera Agigea. „Plusfood” Constanta are capital exclusiv olandez, fabrici ca cea condusa de Mircea Basescu existand si in alte tari precum Anglia sau Olanda, toate prezentand, cu...

mandrie, produse din carne de pui, sub brand „Friki”. Insa, dupa cum ne-a declarat Mircea Basescu, dintre toate fabricile concernului olandez, „Plusfood” Constanta a fost declarata „cea mai buna si mai titrata fabrica”.

„Produsele noastre sunt foarte cautate, avem comenzi foarte mari, astfel incat am ajuns sa lucram si sambata si duminica si sa platim angajatii over-time”, a declarat, multumit de situatie, Mircea Basescu.

Cele mai multe comenzi de produse „Friki” - carne de pui dezosata si pregatita dupa procedee speciale - sunt pentru piata din afara tarii (Franta, Anglia, Italia, Olanda), pentru Romania existand, cel putin deocamdata, comenzi doar din partea „Sellgros” si „Aliment Murfatlar”.

Pe langa bucuria de a fi cea mai titrata fabrica a concernului olandez, Mircea Basescu a tinut sa precizeze nu doar faptul ca angajatii (romani) sunt platiti pentru orele pe care le muncesc in plus, dar si ca exista o grija deosebita pentru confortul oamenilor.

„Avem grija de oamenii nostri”

„Salariile nu sunt extraordinar de mari, dar ele sunt un pic peste medie. Apoi, faptul ca pe oameni ii ia masina de acasa si ii duce acasa dupa program este un lucru bun. Se scuteste o cheltuiala, se respecta si programul de lucru.

In plus, angajatii de la „Plusfood” mananca aici, se asigura inclusiv masa celor din schimbul trei, de noapte, cei care se ocupa de curatenie in fabrica, acolo unde se prelucreaza carnea de pasare”, a declarat Mircea Basescu. „Avem grija de oamenii nostri.

Este un principiu pe care l-am respectat de la inceputul acestei afaceri si la care nu se va renunta”, a adaugat Mircea Basescu. De asemenea, directorul „Plusfood” Constanta se mai poate lauda cu faptul ca fabrica a obtinut, si in acest an, certificate de calitate - ISO 9001/2000 si HACCP 2006.