Politistii mureseni au fost ademeniti cu bani de doua ori in decurs de o saptamana. Masurile preventive adoptate de Politia Romana pentru prevenirea si combaterea faptelor de coruptie in randul personalului din subordine par a fi eficiente, caci cei in cauza au refuzat sa accepte mita din partea unor cetateni care vroiau sa le fie uitate abaterile.

Agentul de politie Mirela Rad din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Mures a depus un denunt la IPJ Mures, cu privire la faptul ca un cetatean a incercat sa-i ofere bani pentru a nu ramane fara permis auto. Ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie a M.A.I.

- Serviciul Anticoruptie Targu Mures, sub directa coordonare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, cu sprijinul tehnic al D.G.I.P.I., au surprins in flagrant un cetatean in timp ce oferea mita, suma de 100 RON si mai multe bunuri, agentului de politie, pentru ca acesta sa nu-i intocmeasca proces verbal de contraventie si ca masura complementara sa nu-i

suspende permisul de conducere. Cetateanul, de origine siriana, a fost depistat cu o zi inainte, cu polita de asigurare si raspundere civila auto expirata. Cercetarile continua cu invinuitul in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art.255 Cod Penal.

"Agentului de circulatie i-a fost oferita o suma, pentru a nu ridica permisul soferului. Acesta a refuzat si a fost organizat un flagrant. Cercetarile continua, iar conducatorul auto va fi acuzat de dare de mita", a precizat Livia Popa, purtator de cuvant al IPJ Mures.