Cinci politisti constanteni sunt acuzati ca au luat mita. Dintre ei, unul ca a primit un costum de haine, altul ca a primit suc si al treilea ca si-a pus usa la sectie. Toti au fost denuntati de un nimeni, un individ care nici macar proxenet nu se poate numi si care are doua „fetite“ pe care le pastoreste pe varianta.

Interesant este insa cum suna plangerea acestuia catre DGA, plangere despre care se zice ca este formulata de un proxenet. Cu totii stim cum vorbeste un proxenet, cum se exprima si cum scrie. Sau mai precis cum nu scrie. Cu toate acestea, plangerea formulata de Dumitru Ion, fost Elvis Tamer, suna extrem de interesant. „Catre Directia Nationala Anticoruptie ...”.

Asa isi incepe denuntul proxenetul, care probabil ca nu a vazut in viata lui o scoala, dar stie ca exista DNA. Hai sa fim seriosi. In text sunt folositi termeni precum „cumulativ“ (cati dintre proxeneti stiu ce inseamna „cumulativ?!“), iar cererea este redactata la calculator si perfect scrisa din punct de vedere gramatical.

Mai-mai ca ai impresia ca cineva a stat in spatele lui si i-a soptit cum sa o formuleze. Cineva versat in astfel de „lucrari”, care stie cum se formuleaza o cerere si cum sa loveasca pe cineva. Toata povestea pare cusuta cu ata alba. Ai senzatia ca cineva a stat la colt si i-a pandit pe cei cinci politisti, asteptand sa gaseasca unealta pentru a-i lovi.

Elvis Tamer este fratele vestitului Begin Tamer, proxenet condamnat la ani grei de inchisoare, si var cu Enghin Ali, traficantul de persoane arestat saptamana trecuta pentru obligarea la prostitutie a doua minore.

Sa fie aici explicatia pentru gestul lui Elvis Tamer? Cineva s-a folosit de el, pentru a lovi in cei cinci politisti, urmand ca, in schimb, rudele sale din inchisoare sa primeasca un tratament preferential? Nu este exclus. Cu atat mai mult cu cat, de la izbucnirea scandalului, Elvis Tamer a disparut subit. S-a evaporat.

De parca cineva s-a folosit de el ca sa-si faca treaba, dupa care l-a lasat sa dispara in ceata cand a fost vorba de depus marturii si de aparut in fata anchetatorilor. Pe de alta parte, o parte din politistii acuzati a solicitat eliberarea din functie, tocmai pentru a se afla la dispozitie si a putea fi cercetati.

Atitudine mai rar intalnita in cazul in care o persoana este vinovata si care ar cauta sa faca abuz de functie pentru a scapa de cercetari.

In alta ordine de idei, in cursul zilei de ieri, o parte din politistii implicati a solicitat sprijinul Corpului National al Politistilor - filiala Constanta, pentru a beneficia de un aparator, unul din numele vehiculate fiind cel al avocatului Armeanu din Baroul Constanta. Politistii par hotarati sa-si dovedeasca nevinovatia.

Este greu de crezut ca unui simplu borfas, despre care orice politist cu vechime poate recunoaste ca ii cerea bani cu imprumut pe strada, i-a trecut prin cap sa mearga pe rand la cinci politisti, sa le ofere daruri, sa-i lase fara functii, sa formuleze perfect o plangere catre DNA si sa dispara. Nu spunem ca cei cinci oameni ai legii au fost „lucrati”.

Spunem doar ca anchetatorii ar trebui sa caute adevarul care se ascunde sub toate aceste - hai sa le spunem - ciudatenii.