Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a ajuns la concluzia cã in Valea Jiului nu vin investitorii pentru cã sunt alungati prin diverse metode de anumite grupuri de interese. Molot a fãcut apoi o analizã succintã a zonei, prin care arãta sãrãcia accentuatã si in acelasi timp bogãtia, opulenta unor oameni de afaceri.

In analiza sa vorbea de o parte a presei din Valea Jiului, care parcã este pusã sã facã deservicii Vãii Jiului si cã este relativ usor de vãzut care de ce parte se aflã. Solicitandu-i nume, presedintele CJH, a spus cã asteaptã sã afle de la presã.

Noi ii sugerãm sã afle din presã, cand aceasta a fãcut adevãrate campanii cu speranta cã se vor sesiza cei abilitati, au sesizat verbal si in scris fapte ale celor care au pus « bariera Vãii Jiului » sau au strigat in gura mare « Pe aici nu se trece » (titlurile din presã).

Se scria atunci despre GEROM si UMIROM, despre SERVMIN si GLOBAL, despre EUROCREDIT si GAZ Hateg, despre Aviatia Utilitarã Petrosani si Agrocom, despre Barcom si Grup 95 etc.

Toate acestea au stopat finantarea introducerii gazului metan, au incasat rabursãri ilegale de TVA desi « controlorii » DGFP spuneau clar cã nu au dreptul, s-au livrat utilaje vechi la pret de noi minerilor si desi prinsi in flagrant de presã nimeni n-a pãtit nimic, s-au scos bani grei pe seama mortii minerilor fiind facturate cu peste 19.000 de portii in plus, s-au

fãcut compensãri ilegale, s-a distrus tot ce s-a privatizat desi privatizarea a fost conditionatã ; pentru a nu se vota hotãrari de consiliu local care creau conditii unui investitor sau altul din afara Vãii Jiului, se deplasau de la Deva toti capii judetului si proiectul era respins ; majoritatea spatiilor cu vad si terenurile din centrele localitãtilor au fost

acaparate de aceiasi oameni etc etc. De vãzut cã actionarii firmelor mentionate se intrepãtrund in diverse asocieri.

Am amintit doar o parte din noianul neregulilor care au izolat Valea Jiului, adicã cele din anii 2000-2004 si ele nu s-au stins pentru cã autorii detin incã monopolul. In plus acestia s-au « infrãtit » cu liberali, cu democrati si cu altii.

Dar unde era opozitia de atunci, cea care trebuia sã monitorizeze toate astea ? Au curs procesele la unii ziaristi si chiar s-a infiintat un ziar pentru a desfiinta altul. Unde erati dumneavostrã aflati acum la putere si pe care aveam tãria de a vã promova pentru a vedea omul de rand cã existã alternative si sã aleagã in cunostintã de cauzã ?