Nu este o pierdere deosebitã pentru statul Roman retragerea celor doi directori ai SRI si SIE din functiile de conducere, a declarat vicepresedintele PPCD Hunedoara, generalul (r) Ion Pitulescu, fost sef al Politiei Romane, intr-o

conferintã de presã sustinutã la Deva.

„Ii cunosc foarte bine pe cei care au condus serviciile secrete. Radu Timofte nu avea nimic in comun cu informatiile, iar Gheorghe Fulga nici atat. Fulga este chiar o figurã stearsã. Pe Ardeleanu eu l-am adus la Bucuresti si l-am fãcut seful Politiei Capitalei, iar pe vremea ministrului Dejeu a trecut la „doi si un sfert”.

Pot sã spun cã a fost un politist bun si pentru mine a prezentat o garantie faptul cã nu a fost implicat in dosarul Caritas. A semnat si el prea mult in stanga si in dreapta, asa cã a trebuit sã iasã din joc”, a afirmat Ion Pitulescu.

Demisia ca

semnal de alarmã

Pitulescu a mai declarat cã pe vremea cand incã mai era seful Politiei „am luat contact direct cu doi mari contrabandisti arabi (Hayssam si Iskandarani). In 1996, mi-am dat demisia de la sefia Politiei Romane ca sã atrag atentia cã ei erau apropiati ai celor care conduceau Romania la acea vreme. Insã acest aspect s-a uitat foarte repede”.

Mafioti arabi, agenti dubli si dosare penale

In opinia lui Ioan Pitulescu, Omar Hayssam si Zaher Iskandarani sunt cei mai mari mafioti arabi care au actionat pe teritoriul Romaniei. „Acestia si-au impãrtit Romania in douã. Zaher a luat partea de vest a Romaniei, iar Hayssam s-a agãtat de zona Bucurestiului si de Moldova. Am reusit sã-l tin in puscãrie pe Zaher timp de cinci ani.

I-am fãcut sapte dosare, pe care nu le-am conexat. I-am fãcut cate un dosar pentru fiecare acuzatie. Cum scãpa basma curatã dintr-un dosar, il puneam pe rol pe urmãtorul. Stiam cã altfel va fi fãcut

scãpat”, a spus fostul sef al Politiei Romane.

Pitulescu este sigur cã Hayssam si Iskandani sunt agenti dubli ai serviciilor secrete din Siria, dar si din Romania. „Au fost folositi si de serviciile noastre dar nu stiu in ce calitate”, a mai declarat Ion Pitulescu.

Hayssam a fost ajutat de

„doi si un sfert”

„Nu vã pot spune cine l-a ajutat pe Hayssam sã fugã, dar e sigur cã a fost protejat de unii agenti ai serviciului „doi si un sfert”. Ei stiu multe unii despre altii si au obligatii, iar punerea in libertate a lui Hayssam a fost aranjatã, fãrã nici o discutie”, sustine generalul (r) Pitulescu.

„Dacã justitia ar fi dat cateva exemple de duritate, le-ar mai „tatai fundul” mafiotilor. Asa, fãrã rusine, nimeni nu le face nimic. Avem grijã numai de drepturile infractorilor, sã nu-i deranjãm cumva. Vom ajunge sã fim angajatii mafiotilor din afarã.

Si asa era cat pe ce ca Omar Hyssam sã ajungã in Parlamentul Romaniei”, mai sustine generalul in rezervã.

Serviciile trebuie conduse

de profesionisti

Ioan Pitulescu este de pãrere cã demisiile lui Timofte si Fulga nu vor opri bisericutele si interesele din sfera politicã si serviciile secrete romanesti. „Ce sã opreascã, cand ei vor sã punã in fruntea serviciilor oameni politici sau politicieni. E o aberatie.

Aceste servicii trebuie conduse de profesionisti pentru cã sunt implicatii la nivel international. Ce sã facã un politician in asemenea situatii? Specialistii existã, dar de regulã sunt inlãturati in mod interesat. Momirea fortatã cu pensii si salarii compensatorii extraordinar de mari au avut ca scop sã slãbeascã sistemul. Exemplu elocvent, Politia a fost restructuratã de vreo cinci ori”.

Demisia celor doi directori ai serviciilor secrete nu va genera nici o crizã politicã. Peste o sãptãmanã se va uita tot. Dosarele jurnalistilor si listele cu cei care au colaborat cu Securitatea au fost aruncate pe piatã tocmai cu scopul de a abate atentia.

„Geoanã nu

este doar un prostãnac...”

Referitor la tam-tam-ul fãcut de liderul PSD, Mircea Geoanã, vis-a-vis de cazul Omar Hayssam, fostul sef al Politiei Romane a declarat in cadrul conferintei de presã cã „Geoanã nu este doar un prostãnac, ci papagal.

Tocmai el cere socotealã pentru sponsorizãri dubioase ale campaniei electorale din 2004, cand chiar el figura pe listele de candidati ale PSD-ului. Zaher si Hayssam au cumpãrat pe toatã lumea, finantand si dreapta si stanga politicã”, si-a argumentat

ex-generalul afirmatia.

Greseala cu

jurnalistii l-a costat pe Hayssam

Potrivit declaratiilor lui Ioan Pitulescu, dacã nu fãcea greseala cu jurnalistii, cand a vrut sã-si plãteascã si datoriile si sã iese si in profit, Omar Hayssam era si in zi de astãzi un apreciat om de afaceri din Romania.

Agenti secreti de tipul celor doi au fost ajutati, imediat dupã Revolutia din 1989 sã devinã oameni de afaceri respectabili si respectati. Si-au netezit calea pentru a intra in cercurile inalte,

si-au fãcut prieteni peste tot, cotizand peste tot. Romania este singura tarã din Europa de Est in care cei doi au fãcut averi enorme, mai afirmã

fostul sef al Politiei Romane.