Dupa infiintarea firmei Crescent - UM 0544/1983, prin actul aprobat de Iulian Vlad, seful Directiei Securitatii Statului, semnat de col. Anghelache (nepotul lui Tudor Postelnicu), lt. col. Gruia (ginerele col. Stanculescu, fara legatura cu Victor Athanasie Stanculescu - ghips), prim-adjunct al UM 0195 contraspionaj extern, Dan Voiculescu, controlat de grupa col. Alex.

Stefanescu, sef la UM 625 CP (col. Bercaru Constantin, col. Ionescu Virgil, col. Apopei Gheorghe si maior Caraula Vasile) si Costica Rotaru, fost director adjunct la Dunarea si ajuns dupa Revolutie director de publicitate la Antena 1 TV si la tot grupul Crescent, a urmat inregistrarea cu nr. E 21820 la 16 aprilie 1984 a Companiei Crescent Commercial : Maritime Cyprus.

Apoi reteaua firmelor Crescent a impanzit globul pamantesc: Anglia, Grecia, Egipt, Austria, Germania, Japonia, Africa etc. Am reusit sa identific nu mai putin de 223 de firme Crescent, majoritatea in Anglia. Si probabil ca lista lor e mult mai lunga. Oricum, este de-a dreptul surprinzator faptul ca peste 90% dintre firmele cu denumirea Crescent au aparut imediat dupa Parastasul din decembrie 1989.

Cum de 17 ani toti se intreaba unde sunt conturile Securitatii si ale lui Ceausescu, probabil ca, aici or fi banii dumneavoastra.

Demn de remarcat ar fi faptul ca dosarul acesta a aparut pe piata imediat dupa alegerile din 1996. O persoana din Parchetul General sustinea nu demult ca intr-o discutie amicala despre disparitia conturilor secrete ale lui Ceausescu si ale Securitatii, Voiculescu ar fi afirmat ca: “La cata foame are clasa politica din Romania, e mult mai bine ca n-au aparut inca.

Banii vor aparea atunci cand nu vor mai fi la putere hoti”. Oricum, pana una-alta, ne multumim cu investitiile in presa si in televiziuni. E ciudat ca in “Topul celor mai bune 50 de companii pentru care sa lucrezi”, publicat de revista “Capital” in 2005, Compania Crescent nu figureaza.

Nici in “Topul celor 100 de femei de succes din Romania” publicat de “Capital” in 2005 nu apare numele Voiculescu.

In schimb, in “Topul cu cei mai bogati 100 de romani” publicat de “Capital” in 2002, Dan Voiculescu declara ca “Probabil cele mai multe dintre aceste averi sunt ascunse, sunt invizibile, sunt disimulate prin conturi elvetiene, deoarece sunt obtinute pe cai frauduloase, cu suport politic. Expunerea lor ar provoca intrebari extrem de neplacute pentru posesori”.

Totusi “Famiglia” Voiculescu (Dan, si fetele sale, Camelia, in varsta de 28 de ani, si Corina, in varsta de 26 de ani) e cotata cu 250-300 de milioane de dolari. Un an mai tarziu, in 2003, “Capital” crede ca Voiculestii au doar 250-260 de milioane de dolari.

Abia acum este relatat faptul ca pana in 1990 Dan Voiculescu a fost directorul din Romania al firmei cipriote Crescent infiintata de regimul lui Ceausescu pentru comert exterior. Anul urmator, 2004, se dovedeste mai bun pentru Voiculesti, care sunt apreciati de “Capital” ca avand 290-300 de milioane de dolari, probabil datorita alierii cu Dinu Patriciu.

In 2005 averea lui Voiculescu sare la 350 de milioane de dolari. Apare “Antena 3 TV” si “Saptamana Financiara” care in 2006 scoate “Topul celor mai bogati politicieni”, locul 1 fiind acordat lui Dan Voiculescu, cu o avere estimata la 251.208.517 de euro. Cum dracu‘ i-au numarat pana la ultimul sfant, nu stiu. Mai bine-i imprumutam eu 3 euro, ca sa fie suma rotunda.