12 administratori sau presedinti de asociatii de proprietari au confundat banii locatarilor cu banii personali. Ei au luat banii din casierii si i-au cheltuit dupa bunul plac. Cea mai grava situatie din ultimii ani s-a inregistrat la Asociatia 47, acolo unde fostul presedinte al asociatiei, Iulian Meglea, a cheltuit ilegal aproape 800 de milioane de lei.

El a decontat facturi fictive, iar banii rezultati i-a bagat in buzunarul personal. Acum, Meglea si alti doi fosti lucratori ai aceleeasi asociatii sunt in faza de urmarire penale. Problema e ca banii nu pot fi recuperati, pentru ca fostul presedinte a vindut toate bunurile pe care le avea si nu poate fi executat silit.

Inspectoratul Judetean de Politie are in lucru mai multe dosare de acest fel, insa din cele 12 cazuri inregistrate in ultimii trei ani doar unul a fost trimis in judecata. Este vorba de administratorul de la Caminele Moldova si Condacia, Dan Cosuleanu, care si-a insusit in scop personal sumele incasate.

"In unele cazuri, reprezentantii unor asociatii de proprietari, administratori contabili sau presedinti, au folosit banii in interes propriu sau contrar prevederilor legale", a declarat comisarul sef Dragos Holca, adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie.

Reprezentantii societatii Termica sustin ca legea este permisiva si ca nu prevede sanctiuni pentru membrii comisiilor de cenzori care ar trebui sa verifice circuitul banilor