Membrii filialei clujene a PNL vor trimite locuitorilor din resedinta judetului 70.000 de scrisori in care le vor cere acestora parerea despre bugetul local pentru anul viitor. Actiunea va fi coordonata de viceprimarul municipiului, Adrian Popa, cel mai probabil candidat liberal la Primarie la alegerile locale din anul 2008.

Costul distribuirii acestor materiale va fi platit de catre liderii PNL. Apoi, scrisorile ar urma sa fie adunate la magazinele din cartiere, la sediile primariilor de cartier sau la sediul central al Primariei.

Adrian Popa a spus ca in acest fel cetatenii vor fi consultati, pen-tru prima data in istoria orasului, asupra bugetului inainte ca proiectul sa fie stabilit de catre primar, viceprimari si sefii directiilor de specialitate.

Aceasta nu este prima initiativa prin care alesii clujenilor trimit scrisori alegatorilor. Presedintele filialei Partidului Democrat, deputatul Daniel Buda, a anuntat, saptamana trecuta, ca va distribui cu ajutorul activistilor PD o serie de plicuri autoadresate in toate comunele din judet. Acestea contin formulare pe care oamenii ar urma sa treaca problemele cu care se confrunta.

Dupa ce vor fi puse la posta, plicurile vor fi taxate la destinatie, iar factura va fi platita de cabinetul parlamentar al liderului filialei PD.

Seful de partid al lui Daniel Bu-da, presedintele la nivel national al Partidului Democrat, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a apelat mai mult la electronica. El a instalat o linie de telefon, 984, la care pot fi inregistrate sesizarile oamenilor. De asemenea, anul trecut, edilul a condus un experiment de genul Big Brother.

Primaria a instalat atunci o cabina ambulanta, dotata cu camera video, in care cetatenii inregistrau diferite mesaje adresate primarului.

PSD, in schimb, a apelat la Internet. Actualul prim-vicepresedinte al filialei, Valentin Cuibus, intra pe chat cu cetatenii in perioada in care era prefect. De asemenea, conducerea organizatiei municipale a organizat un concurs de fotografii cu locurile urate din oras, intitulat "Ce nu vede Emil Boc in drum spre aeroport".

Cliseele au fost trimise pe Internet, iar apoi activistii PSD au organizat o expozitie itineranta dupa ce Primaria a refuzat sa le permita sa lipeasca fotografiile din concurs pe stalpii din oras.