Atribuirea fara licitatie a exploatarii gropii de gunoi a municipiului Timisoara, situata la Perta, catre firma "Kontex" a starnit mania municipalitatii din orasul de pe Bega. Primarul Gheorghe Ciuhandu a anuntat ca va ataca in instanta de contencios-administrativ hotararea Consiliului Local Sag si a sesizat Prefectura in acest sens.

Din 1 august, administrator al deponeului in care se depoziteaza deseurile orasului a devenit firma "Kontex", acuzata dur, ieri, de primar. "Societatea respectiva nu are nici utilaje, nici personal si nici calificarea necesara dupa regulamentele care insotesc activitatea de depozitare si neutralizare a deseurilor.

Decizia Consiliului Local al comunei incalca contractele pe care le avea cu "Retim" (regia subordonata CL Timisoara care a administrat pana la 1 august, groapa de gunoi). Noi am primit la Primarie o somatie prin care ni se cerea ca "Retim" sa se retraga de la groapa de gunoi", a spus Ciuhandu. Edilul a sesizat Prefectura si a spus ca va ataca hotararea si in contencios-administrativ.

Prefectul judetului, Ovidiu Draganescu, a primit, ieri, actul de la administratia locala din Sag cu privire la administrarea gropii de gunoi si l-a trimis spre verificare la Biroul Juridic al institutiei. Dupa analiza, reprezentantul Guvernului in teritoriu a decis sa aplice "recursul gratios" si sa solicite revocarea hotararii.

"Daca in zece zile Consiliul Local Sag nu va retrage hotararea, o vom ataca in contencios", a amenintat prefectul.

Venus Oprea vrea sa intre in legalitate

Primarul comunei Sag, Venus Oprea, a aruncat, insa, vina initiala pe Primaria Timisoara, care si ea a "incredintat groapa direct regiei "Retim"", cand aceasta era in aria de competenta a municipalitatii. Edilul a recunoscut, insa, ca exploatarea a fost incredintata direct, iar ieri umbla pe la firmele de consultanta, pentru a intra in legalitate.

"Vrem sa intram in legalitate si vom organiza licitatie cu caiet de sarcini, asa cum trebuie", a adaugat primarul. Intrebat ce se va intampla cu "Kontex", in cazul in care aceasta ar pierde licitatia prevazuta peste doua luni, Venus Oprea a spus ca firma privata va trebui sa se supuna regulilor.