Filiala clujeana a firmei Vel Pitar face zile negre locatarilor unui imobil de pe strada Horea * Zi si noapte, camioanele intra in curtea imobilului pentru a depozita acolo fier vechi * Vel Pitar functioneaza in curtea respectiva cu o sectie de productie de patiserie, iar intrarea spre sectia respectiva ar trebui sa fie facuta la numarul 36 * Doar ca gangul de la numarul 36 este mult prea mic,

iar camioanele care vin cu fierul vechi nu incap pe acolo * Saptamana trecuta, Primaria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrarile pentru refatadizarea imobilului de la numarul 34 * Investitia se ridica la 63.000 RON, suma ce urmeaza sa fie recuperata de la locatarii imobilului, printre care si compania Vel Pitar, intr-o perioada de 10 ani * Reprezentantii Vel Pitar spun ca nu stiu nimic de nici un camion

Cele noua familii care locuiesc in imobilul de pe Horea 34 au ajuns la capatul rabdarii din cauza camioanelor care zi si noapte intra si ies din curte. “Sunt masini foarte mari, care distrug gangul de la intrare, dar si peretii cladirii, camioanele “frecand” imobilul.

Noi nu putem sa ne lasam masinile in curte, deoarece suntem mereu somati sa ni le mutam pentru a facilita accesul acestor masini. Am fost chiar amenintata ca, daca nu imi mut masina, o sa dea peste ea. Degeaba repara primaria, deoarece, daca se continua asa, in foarte scurt timp gangul de la intrare o sa arate la fel”, ne-a declarat Melinda Conct, locatara a imobilului de pe Horea 34.

Cele noua familii care locuiesc acolo spun ca au facut numeroase plangeri la Politie, dar ca nu s-a luat nici o masura. “De ce nu intra prin curtea lor? Daca nu o sa se faca nimic, nu ne ramane decat sa-i actionam in judecata. Sau poate ar trebui sa impuscam un sofer pentru a fi luati in seama”, ne-a spus Melinda Conct.

Ba da, ba nu!

Letitia Mailatesc, director administrativ al Vel Pitar, filiala Cluj, spune ca in curtea respectiva nu intra decat doua autoturisme Dacia Papuc. “Eu nu stiu nimic despre nici un camion care sa intre acolo. Noi suntem proprietari in curtea respectiva si platim la fel ca si locatarii de acolo pentru refatadizare. Acolo noi functionam doar cu o sectie unde se realizeaza produse de patiserie.

Avem doua autoturisme Dacia Papuc care intra in curte”, ne-a explicat directorul administrativ. In ziua in care GAZETA a vizitat imobilul de pe Horea 34, din curte iesea un camion cu numar de inamtriculare CJ 51 PAN care, cu cateva minute inainte, descarcase fier vechi in fata sectiei de productie a Vel Pitar.

Mailatesc s-a mai gandit putin si ne-a declarat ca este posibil sa fi intrat vreun camion cu fier vechi in curte. “Poate au dus ceva fier vechi, dar acest lucu se intampla o data pe an. De ce nu au venit la noi locatarii sa se planga daca se intampla asa de des?”, ne-a spus directorul administrativ al Vel Pitar.