25 de angajati ai Directiei Silvice Salaj vor ramaneincepand cu data de 1 septembrie fara loc de munca. 19 salariati vor fi disponibilizati printr-un program de restructurare a activitatii Directiei Silvice, iar ceilalti au optat pentru alte slujbe sau au ales sa-siincheie contractul colectiv de munca cu acordul ambelor parti.

Programul de restructurare a activitatiiin domeniul silvic a fost elaborat si pusin practica pentru eficientizarea activitatiilor prestate de directiile silvice, mai alesin ceea ce priveste costurile necesare.

Directorul Directiei Silvice, Dorel Oros, ne-a declarat ca cei 19 salariati vor primi salarii compensatorii pe o perioada de doi ani, iar cei care vor pleca cu acordul ambelor parti vor primi pana la 15 salarii, acestea urmand sa fie acordate etapizat.

Disponibilizarea are locin conditiilein care institutia se confruntain aceasta perioada cu o criza reala de personal specializat, respectiv ingineri silvici. „Am mai avea nevoie de 5 sau 6 ingineri silvici ca sa fie totulin regula. Sunt absolventi aiinvatamantului de specialitate, dar multi sunt slab pregatiti”, a explicat Dorel Oros.

Acesta a adaugat ca cel mai bine pregatiti sunt absolventii scolii din judetul Brasov, numai ca prea putini aleg sa lucrezein judete din nordul tarii. Vor fi disponibilizati muncitori responsabili cu activitatea gaterelor a caror productie s-a diminuatin ultimele luni, angajati ai unor depozite de masa lemnoasa si chiar padurari.