Doua profesoare din municipiul Bistrita au fost sanctionate cu avertisment si cu interzicerea dreptului de a mai participa la examene nationale timp de un an. Masura a fost aplicata dupa ce Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a constatat ca cele doua cadre didactice au acordat note prea mari elevilor la sesiunea de contestatii a examenului de Bacalaureat.

Ambele profesoare predau Limba si literatura romana, dar una dintre ele lucreaza in prezent in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean la Unitatea de implementare a programelor pentru invatamantul rural. Surse din cadrul IPJ au mentionat ca este vorba despre Geta Malutan si Sorina Cazac, ambele desemnate sa corecteze lucrarile elevilor din Harghita, care au depus contestatii la Bacalaureat.

Cele doua au marit notele acordate cu pana la 2 puncte, atragand in acest mod atentia Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Profesoara Geta Malutan este titulara la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, dar, in prezent lucreaza la Unitatea de implementare a programelor pentru invatamantul rural al ISJ, in timp ce Sorina Cazac preda la Grupul Scolar "Grigore Moisil" din municipiul resedinta de judet.

Contactat in legatura cu acest subiect, inspectorul scolar general Horatiu Catalano a declarat ca nu a primit nici un document scris in legatura cu sanctiunile aplicate celor doua cadre didactice. "Am fost informat verbal ca avem doi colegi sanctionati. Din fericire nu fac parte din categoria celor 14, despre care ministrul a spus ca vor fi dati afara din invatamant.

Noi, la nivelul ISJ, vom lua masurile cerute de minister abia dupa ce vom fi informati in scris", a spus Catalano.

Profesoarele nu au putut fi contactate pentru a comenta sanctiunile dispuse de MEdC.