Firma Armindeni 97, pe care politicianul PSD Hristache Bogatu a omis sa o mentioneze in declaratia de avere, la rubrica plasamente, a obtinut un contract avantajos cu Primaria municipiului Galati.

Pe langa faptul ca si-a falsificat declaratia de avere, consilierul local PSD Hristache Bogatu si-a promovat si afacerile prin intermediul Consiliului Local.

Societatea „Armindeni 97”, la care este actionar consilierul local (si care nu figureaza in declaratia lui de avere) a beneficiat recent de concesionarea unui teren, situat in apropierea stadionului Dunarea, unde a fost infiintata o autogara.

Surse din cadrul Consiliului Local sustin ca in sedinta de consiliu, in care s-a discutat proiectul ce viza concesionarea terenului, consilierul Bogatu ar fi votat in favoarea lui, desi se afla in situatie de incompatibilitate.

Pe de alta parte, autogara ce functioneaza in interiorul tribunei oficiale a stadionului Dunarea nu indeplineste nici in ziua de azi toate conditiile obligatorii pentru a functiona in mod legal.

Spre exemplu, autogara nu detine nici macar o sala de asteptare cu minim 25 de locuri, iar din acest motiv, calatorii care apeleaza la serviciile consilierului Bogatu se odihnesc, in asteptarea microbuzelor, pe scaunele situate pe stadionul Dunarea.

A plecat cu minciunile in concediu

Consilierul local si presedintele sindicatului soferilor din Galati, Hristache Bogatu nu intentioneaza sa isi modifice declaratia de avere. Dupa cum se stie, Bogatu a specificat in documentul respectiv faptul ca nu detine nici o societate privata in judetul Galati.

Insa in baza de date a Registrului Comertului, el figureaza ca fiind actionar majoritar la doua societati cu capital privat: Auto-Record SRL si Armindeni 97 SRL. Consilierul si seful sindicatului soferilor nu a fost ieri de gasit nici la sediul Consiliului Local si nici la formatiunea sindicala pe care o conduce.

De fapt, secretara Sindicatului soferilor ne-a comunicat in cursul zilei de ieri ca Bogatu a intrat in concediu de odihna si nu mai e de gasit in municipiul Galati.

Pentru ca a refuzat sa specifice in declaratia de avere ca este actionar la doua societati private, consilierul Bogatu risca acum sa fie cercetat pentru fals (conform afirmatiilor purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, procurorul Marcel Codita).