In urma unei adrese primite din partea Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Alba a intocmit o situatie cu numarul autovehiculelor gasite abandonate pe domeniul public la nivelul intregului judet.

Actiunea are ca scop radierea din baza de date a masinilor abandonate pentru aflarea numarului corect al masinilor inmatriculate dar neasigurate, aceasta fiind una dintre problemele semnalate de catre expertii Comisiei Europene in vederea aderarii tarii noastre la UE.

Potrivit sefului Serviciului, inspectorul Aurel Novac majoritatea primariilor din Alba au raportat ca nu au gasit masini abandonate pe domeniul public, desi de cele mai multe ori acestea sar in ochi trecatorilor.

Prefectul judetului Alba, Cosmin Covaciu, ii suspecteaza pe primari ca nu-si fac treaba asa cum trebuie, ei fiind cei care dau dispozitii privind declararea vehiculelor ca fiind fara stapan sau abandonate si trecerea acestora in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza au fost gasite.

In judetul Alba a fost emisa o singura dispozitie, in municipiul Alba Iulia. In schimb primariile Ocna Mures si Zlatna nici macar nu s-au sinchisit sa dea vreun raspuns.

Desi la nivelul intregului judet au fost desemnati 43 de agenti constatatori imputerniciti de primari care au intocmit in total 183 de procese verbale de constatare, numarul de vehicule pentru care, urmare a cercetarilor efectuate de organele de politie, nu s-au identificat proprietarii/detinatorii legali este zero.

Ca urmare, zero este si numarul masinilor radiate de drept din evidentele Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto si Inmatriculare a Vehiculelor. Prefectul Cosmin Covaciu a atentionat primariile "sa-si faca treaba cum prevede legea si sa identifice masinile abandonate pe domeniul public".