Biroul Permanent Judetean al PSD Timis l-a suspendat din functie pe vicepresedintele filialei, Marcel Miclau, fost secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene pe vremea ministrului Hildegard Puwak. Liderii organizatiei judetene s-au intalnit luni seara, in prezenta senatorului Ilie Sarbu, dar in lipsa lui Miclau, care este plecat in strainatate.

Dupa o analiza a activitatii responsabililor de zona, membrii Biroului Permanent Judetean au decis declansarea procedurii de suspendare din functie a vicepresedintelui, avand in vedere lipsa de implicare a acestuia in activitatea filialei.

Conform statutului partidului, cei prezenti la discutii au decis, in unanimitate, sa solicite Consiliului Judetean al PSD Ti-mis, in sedinta din luna septembrie, suspendarea din functie a lui Miclau.

Vicepresedintelui filialei i s-a reprosat esecul de a-i fi "pierdut" pe toti cei sapte primari social-democrati care se aflau in zona sa de jurisdictie.

"Trebuie sa avem curajul de a lua masurile care se impun in cazul unor colegi de-ai nostri, care si-au asumat anumite sarcini la Conferinta judeteana de alegeri de anul trecut, dar care, dupa ce au ajuns in conducerea organizatiei, au considerat ca nu mai au nici un fel de obligatie fata de partid", a declarat liderul filialei, Ilie Sarbu.

In pragul momentului zero pentru toate partidele, data de 10 august, cand se bat in cuie numele alesilor locali pentru fiecare formatiune, liderul social-democrat a spus ca are un program intens de "discutii" in judet, cu reprezentantii organizatiilor comunale si orasenesti.