Primarul comunei Unirea (judetul Alba), Cristinel Metea, "a fost introdus abuziv cu scopuri obscure" in baza de date a organizatiei PNL din localitate. Cel putin asa rezulta din "rezolutia" pusa de presedintele Organizatiei liberalilor din comuna pe demisia primarului Metea din partid, datata 26 noiembrie 2005.

"A fost introdus in baza de date abuziv cu scopuri obscure. De acord cu demisia", este textul rezolutiei de pe demisia edilului, pe care apare stampila oficiala a partidului. Documentul semnat de primar a fost luat in discutia Biroului Permanent Comunal in 21 decembrie 2005, cand a fost aprobat.

Cristinel Metea s-a "plimbat" in ultimii ani pe la mai multe partide politice. Initial, a fost ales in fruntea administratiei locale din partea fostei Aliante pentru Romania. Ulterior, s-a inscris in PSD, pe listele caruia a castigat alegerile locale din 2004. Dupa pierderea alegerilor generale de catre social-democrati, edilul s-a reorientat catre PNL.

Motivul neoficial este faptul ca Metea avea un dosar penal, cu care ar fi fost "stresat" de lideri ai filialei liberalilor. El nu a activat, insa, decat foarte putin ca membru al acestui partid. De fapt a fost vazut la o singura sedinta a Delegatiei Permanente a PNL Alba, cand primarul orasului Zlatna, Silviu Ponoran, a fost exclus din randul liberalilor.

Surse oficiale din PD sustin ca primarul comunei Unirea a semnat, deja, adeziunea la aceasta formatiune politica. Decizia a fost grabita de faptul ca maine expira termenul pana la care, conform legii privind interzicerea migratiei politice, alesii trebuie sa-si declare apartenenta politica. De mentionat ca Cristinel Metea administreaza una dintre cele mai bogate comune din judet.