Presedinta Aeroclubului din Saint Etienne, Fernande Bonnemain, si inca doi piloti francezi au fost implicati miercuri, in jurul orei 15.00, intr-un accident aviatic produs in Maramures. Avionul in care se aflau acestia a aterizat fortat intre satele Hoteni si Desesti. Toti cei trei cetateni francezi au scapat nevatamati din incident, insa aparatul lor a suferit defectiuni la impactul cu solul.

Avionul, de tip DR 400 - de mici dimensiuni, zbura pe ruta Iasi - Debreczen si era inregistrat la clubul Saint-Etienne. Din datele comunicate de echipele de interventie deplasate la locul accidentului reiese ca una din rotile avionului s-a rupt la contactul cu pamantul, dar ca francezii sunt teferi.

Martorii au spus ca au vazut avionul cum da ocol campului de doua ori, iar apoi cum coboara la sol. Incidentul a avut loc in zona denumita de localnicii din Hoteni "Zarcea" si se afla la circa 2 kilometri de sat. Pilotul a aterizat in plin camp, punandu-i pe fuga pe taranii care se aflau la stransul fanului.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro