Tot romanul care „indrazneste” sa se relaxeze in zona cu pricina, chiar daca nu este pescar, se alege cu amintiri de neuitat: clipe de lesin autentic, capete sparte, fracturi ale membrelor inferioare si superioare sau, in cel mai fericit caz, cateva vanatai care sa tina de urat reumatismului.

Astfel, o multime de amatori de senzatii tari, fara sa-si doreasca consumul eficient de adrenalina, dupa o vizita pe domeniile lui Revnic, fara permisiunea acestuia, s-au „ales” cu un cumul de 171 de zile de concediu medical.

Marius Vomir, Bondor Laurentiu, Bondor Daniel, Safirescu Mircea sunt cativa dintre beneficiarii unor concedii medicale obtinute dupa vizitarea domeniilor Revnic.

Toti sunt „fericitii” actori al aceluiasi scenariu: pescuit pe lac, aparitia lui Iacob Revnic (fratele lui Cornel) sau a lui Cota Iosif (unul dintre angajatii-paznici ai aceluiasi Revnic) care solicita suma de 100 lei, reprezentand contravaloarea unei zile de pescuit, indiferent de cat stai pe lac sau pe raul din vale care se scurge in lacuri.

Impertinenta de a cere o chitanta contra sumei cerute si a unei legitimari din partea celor agresati verbal se traduce in amenintari si agresari verbale, solutionate, spre final, cu punerea lor in practica.

Astfel, dintr-un ARO sau un camion care apartine societatii lui Revnic apar, in timp record, intre sase si zece ajutoare de nadejde, inarmate cu bate, cozi de topoare, furci, unii dintre ei avand acces la merlina, o ustensila folosita prin lovire in cap la naucirea vitelor, inainte de uciderea acestora in abatorul ilegal al lui Revnic. Nu este loc de discutii.

Este loc de rascoala: proptiri la pamant cu furca in gat servite cu „garnitura” de picioare in cap, ficati si spline, furci infipte in brate, indreptari ale devierilor de comportament cu batele si, daca situatia devine disperata, apare si pistolul cu gaz sau cu bile, cu tot cu posesor, in persoana aceluiasi Revnic.

Aceste episoade nefericite au epilogul in biroul sefului de post din comuna Ciurila (agentul Bocos), unde se depun plangeri penale pentru incaierare, lovire, distrugere de bunuri, vatamare corporala. In laboratoarele Judecatoriei din Turda, aceste plangeri devin dosare fara finalitate, cu sau fara urmarire penala.

Politia Turda, intre ciocan si nicovala

Subcomisarul Alexandru Bumb, seful biroului Politie Rurala, care are in subordine si postul de politie de pe raza comunei Ciurila, cunoaste situatia din zona, dar nu poate decat sa aplice litera legii. Astfel, pe numele lui Revnic Cornel, care este recidivist si ispaseste o condamnare mai veche pentru talharie, exista inregistrate, din 2003 pana in prezent, nu mai putin de 17 plangeri penale.

Dintre acestea se evidentiaza: tulburari de posesie cu trimitere in judecata, distrugere de pasunare, amenintari si loviri, distrugere de bunuri, vatamari corporale.

Este de la sine inteles ca miliardarul Revnic, bine instruit de catre avocatii lui, a depus, la randul sau, plangeri impotriva celor care au fost maltratati si batuti, existand, in acest caz, nu mai putin de 64 de plangeri pentru distrugerea proprietatii si furt din bunurile personale, culmea, impotriva celor agresati de Revnic si oamenii lui.

51 dintre dosare au fost respinse din lipsa de probe, restul de 13 fiind in lucru.

Ultima vizita de lucru a subcomisarului Bumb la Ciurila a avut loc vineri seara, cand acesta a intervenit pentru a aplana un nou conflict, de aceasta data de o amploare mult mai mare, fiind implicate doua societati de paza aflate sub contract cu societatile care isi disputa lacurile: SC Nera Muresan SRL, sub contract cu societatea administrata de Revnic, respectiv SC Scutul Negru SRL, societate

care asigura paza lacurilor, sub contract cu societatea agricola Popas Ciurila. In opinia comisarului Bogdan Marcel, comandantul Politiei Turda, institutia pe care o reprezinta este aplatizata, aflandu-se intre ciocan si nicovala.

Proprietarul actual al terenului de sub luciul de apa si al luciului de apa este Popas Ciurila, iar proprietarul pestelui din lacuri este Revnic, care spune ca a investit in lacuri peste 1,6 milioane lei.

Revnic se pretinde victima a gastilor din Politie si MAI

Referitor la acuzele care i se aduc, Revnic declara ca este nevinovat. „Nu stiu decat o gasca, ce a pescuit pe lacurile mele. Eu sunt proprietarul terenurilor, luciului de apa si pestelui. Sunt provocat de un an ca sa fiu arestat. Organe ale statului mi-au cerut terenuri cu titlu gratuit ca sa ma protejeze”.

Nu se simte raspunzator de bataliile administrate celor care i-au incalcat proprietatile, acuzandu-i, la randul lui, pe cei care au depus plangerile si au intentat procese penale impotriva sa si a familiei sale, precum si a angajatilor societatilor sale, de falsificarea concediilor medicale.

Astfel, Revnic este dispus sa duca la bun sfarsit fiecare proces, fara a incerca vreo impacare cu partile vatamate, sustinand ca dreptatea este de partea sa si ca va cere contraexpertizarea concediilor medicale, de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici”.

In fapt, Revnic pretinde ca este victima unor jocuri politice si a unor importante persoane din viata publica a judetului Cluj, si aceste informatii le are de la „amicii” personali din SRI si Ministerul Administratiei si Internelor. Motivul acestor provocari ar fi refuzul acestuia de a intra in afaceri cu anumite persoane influente si a fi interpusul acestora in relatii de afaceri.

Fermierul din Ciurila este deja citat la tribunal, in calitate de parat, de catre victimele aghiotantilor lui, procesele avand loc incepand cu luna septembrie. Serialul de la Ciurila, care tinde sa devina un film cu buget de austeritate, este departe de a se fi incheiat.

Fara a mai folosi, de aceasta data, violenta, Cornel a cedat lacurile celor care administreaza acum societatea agricola Popas Ciurila, dar le-a intentat si acestora proces pentru deposedare abuziva de bunuri si violarea proprietatii. Revnic nu iubeste doar violenta, ci si tribunalele.