Dupa ce sondajul Curs il plasase pe George Becali cel mai sincer politician, ambitiile PNG de a intra in Parlament la urmatoarele alegeri au crescut. Absorbtia de catre PNG a neinfiintatului partid al lui Corneliu Ciontu, devenit prim-vicepresedinte al PNG, a facut ca, pentru prima data, partidul sa aiba un reprezentant in Parlament. Liderul PNG Mures, Doru Borsan, este increzator in viitorul partidului.

Cota de incredere ridicata, dar si scorul in sondajele precedente, il determina pe presedintele filialei Mures sa fie cert de atingerea pragului electoral la urmatoarele alegeri. "Cu siguranta ca PNG va intra in Parlament. Sondajele spun de un procent de 7 la suta, deci putem fi undeva la 10 la suta. Suntem singurii, exceptand PD, care am avut un trend crescator", a declarat Borsan.

In ceea ce priveste fuziunea cu Partidul Popular, experienta fostului presedinte al PRM va fi benefica Partidului Noua Generatie apreciaza Borsan. "Ciontu si conducerea partidului au tras concluzia ca locul lor este langa PNG. Noi nu putem avea un protocol cu un partid care nu exista, este vorba de un protocol uman, de intelegere.

Sper sa se implice cu experienta lor si sa lucreze pentru cei care se inscriu in partid".

Traseistii compromisi

Referitor la problema migratiei politice, in masura in care 10 august este ultima data la care alesii locali pot sa isi schimbe apartenenta politica fara sa piarda functiile, Doru Borsan critica actuala forma a legii. "Legea nu are nici o relevanta. In momentul in care se termina mandatul, politicienii pot sa treaca la ce partid vor", a declarat Borsan.

Cu alte cuvinte, politicianul este legat de partidul pe listele caruia a candidat nu doar pe perioada mandatului, ci pe termen lung, atata timp cat a fost adeptul unei doctrine si a reprezentat un anumit electorat. In viziunea sa, migratia de la un partid la altul compromite imaginea politicianului.

"Se poate trage concluzia caracterului personajului, constiinta sa ii este patata", considera presedintele PNG Mures. Aminitim ca partidul pe care il reprezinta s-a confruntat cu aceasta problema atunci cind consilierul local Ioan Cengher, a trecut la PNL, dupa ce a fost ales pe listele PNG.

Libertate in teritoriu

Chestionat in legatura cu importanta persoanei lui George Becali in ceea ce priveste imaginea partidului, Doru Borsan considera ca "aportul personal a lui George Becali in acest partid este de 80-90 la suta, restul se regaseste in munca din teritoriu, unde fiecare isi face treaba". Dupa spusele sale, in teritoriu implicarea presedintelui partidului este minima.

Mai mult, sustine Borsan, acest fapt a avut o importanta majora atunci cand au fost puse bazele filialei locale: "Mi-a placut libertatea de a face, de a decide. Sa fii responsabil de o functie si sa fii liber in decizii".

Referitor la problema desecretizarii dosarelor politicienilor, Borsan este optimist: "Va fi o curatenie generala. Daca se va duce la bun sfarsit campania de desecretizare, 50 la suta dintre politicieni se vor retrage si vor face loc noii generatii", a mai declarat Borsan. (L.C.)