Inspectorii Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului (OJPC) Mures au dispus retragerea de pe piata a mai multor centuri pentru slabit. Decizia a fost luata dupa ce un barbat de 40 de ani, care a vrut sa scape de cateva kilograme in plus, s-a trezit cu arsuri pe burta de la centura de slabit pe care a cumparat-o de la un magazin de specialitate din oras.

"Tinem sa informam consumatorii despre existenta pe piata a produsului SAUNA BELT - centura pentru slabit, produsul fiind neconform. Acesta a produs arsuri grave unei persoane. Produsul a fost oprit de la comercializare", se arata intr-un comunicat al OJPC.

In acelasi document se mai arata ca testele facute dupa ce s-a primit sesizarea de la persoana arsa a fost demonstrat pericolul pe care il reprezinta centura. "In instructiuni scria sa o foloseasca maxim 50 de minute, el a folosit-o 20, deci mai putin, si s-a ales cu basici mari si cicatrici urate pe burta", a declarat Carstea Ana, consilier in cadrul OJPC.

Pana acum au fost retrase de la comercializare centurile de slabit din judetul Mures, fiind anuntata si Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor pentru a lua masurile care se impun la nivelul intregii tari.

Ana Carstea a adaugat ca aceasta centura care este prezentata in spoturi publicitare ca facand minuni la capitolul scadere in greutate a celor care o folosesc s-a dovedit, in urma testelor, ca prezinta pericol pentru sanatatea consumatorului, intrucat dezvolta o caldura mult prea mare.