60 de familii de sticlari din Dorohoi au fost ajutate de stat cu ajutoare sociale in valoare de 5 milioane de lei. Banii provin din fondul de urgenta al Guvernului si sunt acordati in urma unor anchete sociale realizata la ordinul prefectului de Botosani.

Comisia, formata din reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Dorohoi si Directiei de Munca Solidaritate Sociala si Familie Botosani, a derulat anchete sociale la toti cei 280 de angajati ai societatii Stipo Dorohoi, dupa inchiderea fabricii si trecerea in somaj a sticlarilor, cu scopul de a ajuta financiar acele familii disperate de sticlari.

Ajutoarele sociale au fost acordate celor 60 de familii de sticlari, joi, de catre prefectul Cristian Roman, valoarea totala a acestora fiind de 300 de milioane de lei.

Sticlarii care au intrat in posesia celor 5 milioane de lei se afla intr-o situatie dificila in ceea ce priveste posibilitatile financiare, acestea aflindu-se in imposibilitatea de a-si achita facturile la energie, apa, gaz si au copii in intretinere.