PSD, marele perdant

Alesii prahoveni trag de timp in depunerea declaratiilor privind apartenenta lor politica. In ultima zi a termenului de depunere a documentelor, foarte putini dintre ei au completat si transmis tabelele la secretariatul Consiliului Judetean Prahova.

Doar aproximativ un sfert din administratiile localitatilor prahovene au depus pina ieri declaratiile de apartenenta politica ale primarilor, viceprimarilor si consilierilor locali.

La secretariatul Consiliului Judetean Prahova erau ieri inregistrate 25 de situatii privind apartenenta politica a alesilor locali din orasele Busteni si Valenii de Munte si din comunele Dumbrava, Paulesti, Plopu, Brebu, Barcanesti, Olari, Baba Ana, Ciorani, Chiojdeanca, Tirgsoru Vechi, Surani, Jugureni, Provita de Jos, Batrini, Blejoi, Predeal Sarari, Starchiojd, Cosminele, Lapos, Cocorastii Colt, Tomsani, Pacureti si Tataru. Din aceasta situatie partiala rezulta ca PSD a pierdut cei mai multi primari de localitati, opt, iar PNL si PC doar cite doi.

La capitolul consilieri judeteni, singurul independent, Gheorghe Rancu, a trecut la conservatori, iar unul dintre consilierii democrati, Tiberiu Patran, a renuntat la mandatul de ales judetean, PD Prahova urmind sa desemneze o persoana care sa-l inlocuiasca. Acum, Consiliul Judetean Prahova este format din 13 consilieri PC, 13 consilieri PSD, 6 consilieri PD, 2 PNL si 2 PRM.

Lista tinuta la secret

Tot ieri a fost ultima zi in care alesii locali isi mai puteau depune declaratiile de apartenenta politica, dupa aceasta data orice migratie de la un partid la altul fiind urmata de pierderea mandatului de primar, viceprimar sau consilier. Cu toate acestea, secretarul Consiliului Judetean, Mihai Pavel, spune ca declaratiile se pot depune si in cursul zilei de astazi.

"Dupa calculele noastre, 45 de zile de la aparitia legii se implinesc pe 11 august, data dupa care noi avem obligatia ca, in termen de 5 zile, sa le facem publice pe site-ul oficial al institutiei", a declarat Pavel. Dintre inregistrarile privind declaratiile de apartenenta politica lipsesc cele ale consilierilor ploiesteni.

De la Primaria Ploiesti am primit insa o explicatie care ne-a surprins neplacut. Ni s-a comunicat ca situatia politica a alesilor locali nu ne poate fi pusa la dispozitie pentru ca se opune serviciul juridic al institutiei (?!) "Le vom transmite in cursul zilei de astazi la Consiliul Judetean, iar apoi le vom publica, peste o saptamina pe site-ul primariei. Pina atunci nu vi le putem da...", ne-au declarat functionarii Primariei Ploiesti.