Sindicalistii bihoreni din invatamant cer demisia ministrului Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. "Domnul ministru al Educatiei ar avea destule motive sa-i crape obrazul de rusine.

Dar pentru aceasta ar avea nevoie de obraz, de simtul rusinii, de o hartie si un pix cu care sa-si scrie asteptata demisie, pe motive de crasa incompetenta si comportare abuziva", se arata intr-un comunicat emis de Sindicatul Liber din Invatamant (SLI) Bihor.

Conform documentului, profesorii sustin ca de cand a fost instalat in scaun, Hardau "a tinut-o in brate pe celebra Paloma Petrescu", acuzata de incompetenta si rea-vointa. "Au explodat in curtea ministerului cateva scandaluri legate de neglijente in organizarea examenelor din aceasta vara.

Au cazut cateva capete, primul demisionar fiind seful Serviciului National de Evaluare si Examinare, poate singurul care a incercat, pe bune, sa faca reforma in domeniul sau. Ceea ce nu e valabil si pentru domnul ministru. Si nu ii roseste obrazul nici un pic", se mai arata in comunicat.

Totodata, sindicalistii cred ca prin desfacerea contractelor de munca ale profesorilor considerati vinovati de neregulile de la examenele din aceasta vara, ministrul a incalcat prevederile legale mai grav decat ca nu au respectat baremul dascalii in cauza. "Nu cunoaste prevederile Legii 128 si metodologia de aplicare a unei sanctiuni", mai sustin profesorii bihoreni.

"Domnul ministru face parte dintr-un Guvern care de la inceput a considerat cadrele didactive infractori, destabilizatori, oameni care impiedica progresul societatii.

Chiar daca la nivelul judetului Bihor examenul a fost considerat corect, chiar daca domnul prefect Ilie Bolojan, urmand linia de partid care l-a propulsat prefect apolitic, are anumite obiectiuni, ele nu vizeaza zona scandalului ministerial, adica modul de corectare a lucrarilor, ci doar cel de supraveghere.

La nivel national se duce o campanie de discreditare a cadrelor didactice, care are drept scop sa nu mai avem sprijinul parintilor si al societatii civile. De aceea sindicalistii din invatamantul bihorean considera ca actiunea domnului ministru este o nerusinata gainarie", se mai arata in comunicatul.