Petrotub Izoterom a luat nastere in anul 1994 ca un joint-venture intre compania nemteana si gigantul indian. In prezent, Mittal Steel detine mai multe combinate siderurgice in Romania, dintre care cel mai important este fostul SIDEX Galati.

Valoarea actiunilor care vor face obiectul tranzactiei dintre Mittal Steel si asociatii sai din cadrul companiei nemtene nu este cunoscuta. Petrotub are dreptul prioritar de cumparare pentru actiunile asociatului sau din cadrul Petrotub Izoterom.

Tranzactia ar urma sa aiba loc in data de sase septembrie, cand este convocata adunarea generala a actionarilor companiei nemtene. Petrotub Izoterom este specializata in producerea de tevi poliuretanice.

Principalii clienti ai companiei sunt cei din industria petroliera. De asemenea, Petrotub Izoterom ar putea deveni furnizor de sisteme de alimentare cu apa in cadrul mai multor proiecte europene legate de reabilitarea sistemelor de apa si canalizare a oraselor din Romania.

Mittal Steel ar putea sa isi pastreze colaborarea cu compania nemteana, pentru ca gigantul indian isi va concentra operatiunile pe domeniul metalurgic.