R: Sunteti un critic dur la adresa colegilor de Alianta. Nu va e teama ca va periclitati functia din partid si cea de la Primarie?

L.O. : D.A. vine de la adevar. Obisnuiesc sa spun adevarul chiar daca el este incomod sau neplacut pentru cei din jurul meu. Spiritul critic e fundamental in corectarea comportamentelor gresite. Nu imi este teama. Tot ce fac, fac din convingere si din dorinta de a ii ajuta pe cei din jurul meu.

R: Ati atacat-o in mai multe randuri pe Elena Udrea. Aveti ceva personal cu ea sau considerati ca face rau partidului si implicit, Aliantei. As forta putin si v-as intreba daca nu cumva exista o oarecare invidie fata de fostul consiler a lui Traian Basescu?

L.O. : Am atacat incalcarea protocolului, si nu PNL-ul. Acest protocol al Aliantei interzice migratia intre cele doua partide si, de asemenea, atacarea partenerilor de Alianta. Nu exista invidie, pentru ca nu am nici un motiv.

R: Elena Udrea nu este sigura femeie din politica pe care ati atacat-o. Recent, ati spus despre Mioara Mantale si Raluca Turcan ca au obtinut functii doar pentru ca "au trecut prin paturile sefilor". Aveti dovezi care sa sustina aceste afirmatii?

L.O. : Am spus colegelor de partid ca nu trebuie sa treaca prin patul nimanui ca sa ajunga intr-o functie, ceea ce este o afirmatie adevarata.

R: Care este relatia dumneavoastra cu Traian Basescu? Cum l-ati caracteriza in cateva cuvinte?

L.O. : Constat cu tristete, dupa mai bine de un an, ca presedintele statului nu ma mai reprezinta. S-a schimbat foarte mult, din pacate, in rau.

R: Se speculeaza ca ruptura din PSD s-ar fi produs in urma unei intelegeri dintre Geoana si Basescu. Credeti ca poate fi reala aceasta speculatie?

L.O. : Nu este exclus. Ma pune pe ganduri faptul ca ministrul Justitiei nu a revenit cu o noua cerere de perchezitie a controversatei case din Zambaccian, apartinand fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase. Nici macar acum, la atata timp dupa ce acesta si-a pierdut functia.

R: Cum vedeti evolutia PSD?

L.O. : Pentru binele democratiei, sper ca PSD sa dispara de pe scena politica.

R: Considerati ca Bogdan Olteanu este o alegere potrivita pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor? De ce?

L.O. : Da. Era normal ca presedintia Camerei Deputatilor sa revina liberalilor. In privinta lui Bogdan Olteanu, consider ca a fost desemnat in mod democratic pentru aceasta functie.

R: Ce spuneti despre circul de la CNSAS?

L.O. : Ma bucur ca actiunea societatii civile a adus CNSAS in stare de functionalitate si astept sa fie facute publice dosarele persoanelor care detin functii publice si care au colaborat cu Securitatea. Astept probele din dosarul lui Traian Basescu.

R: Relatia dintre PNL si PD este din ce in ce mai tensionata, in unele filiale din tara producandu-se chiar rupturi intre cele doua partide. Se urmareste "divortul" in Alianta?

L.O. : PNL isi va respecta toate intelegerile, protocolul de instituire a Aliantei si cel de guvernare, atat timp cat acest lucru va fi posibil.

R: Este greu sa fii viceprimar al capitalei?

L.O. : Este o functie in care ma simt bine pentru ca pot sa rezolv multe probleme si pot sa ajut multi oameni.

R: Ati fost acuzat ca dansati pe mese la petreceri. Este adevarat?

L.O. : NU.

R: Ati fost santajat pe aceasta tema?

L.O. : Nu sunt santajabil.

R: Interventiile critice vor da prilejul colegilor, atat de la guvernare, cat si din opozitie sa speculeze atitudinea "nepotrivita" de care vorbeam mai devreme, atitudine sustinuta, spune presa, de materiale video. V-ati asumat cu buna stiinta acest risc?

L.O. : Sa distingem intre realitate si fictiune. Sunt un om care se comporta firesc in orice situatie, fie ea sedinta, audienta sau petrecere.

R: Putina lume stie ca sunteti casatorit si ca aveti un baietel. Ce ne puteti spune despre familia dvs? Exista vreun motiv pentru care sta departe de camerele de luat vederi si de aparatele foto?

L.O. : Suntem o familie obisnuita. Sotia mea este o persoana careia nu-i place publicitatea si care sta departe de viata publica.

R: Ce face Ludovic Orban cand nu este la primarie sau la partid?

L.O. Citesc, ies la plimbare cu familia, joc saptamanal fotbal si tenis de camp, cant la chitara si, rareori, joc bridge.

R.: Care este cea mai mare dorinta a dumneavoastra?

L.O. : Sa traiesc in armonie cu cei din jurul meu.

R: Cine v-a influentat cel mai mult in viata?

L.O. : Nu prea m-a influentat nimeni. Nu am copiat nici un model, am luat ceea ce am crezut ca este bun de la oricine. Nu pot sa spun ca cineva a avut o inraurire preponderanta asupra dezvoltarii personalitatii mele.

R: Care a fost cel mai fericit moment din viata dvs?

L.O. : Nasterea fiului meu, cand am renascut, tinand la piept mladita trupului meu.

R: Aveti sa va reprosati sau regretati ceva?

L.O. : Nu regret prea multe, pentru ca atunci cand consider ca gresesc incerc sa indrept acest lucru.