Un important proiect comercial in Targu-Jiu a fost blocat de autoritatile locale. Este vorba de o investitie de 1.000 de miliarde de lei vechi.

Suma ar fi urmat sa fie adusa in Targu-Jiu de o serie de oameni de afaceri din Austria si Elvetia. Ei doreau sa construiasca un centru comercial in zona Aleea Digului.

Oamenii de afaceri austrieci si elvetieni s-au asociat in compania Delta Projects. Compania era unul dintre participantii la licitatia care ar fi trebuit sa aiba loc in data de 10 august.

Numai ca licitatia nu a mai avut loc. Motivul? Doi consilieri locali din cei sapte membri ai comisiei de licitatie nu s-au prezentat. De asemenea, nu s-au prezentat nici doi functionari din Primarie. Care erau plecati in concediu.

Presedintele comisiei de licitatie, viceprimarul Gabriel Sanda, a anuntat ca licitatia va fi reluata. El a respins propunerea investitorilor austrieci si elvetieni, care ar fi dorit ca licitatia sa fie reluata in data de 15 august.

Viceprimarul din Targu-Jiu a motivat prin faptul ca in acea zi cade sarbatoarea de Sfanta Marie. In aceste conditii, el a fixat data viitoarei licitatii pentru 17 august.

Numai ca investitorii austrieci si elvetieni s-au declarat consternati de cele petrecute. Reprezentantii Delta Projects au anuntat ca nu vor mai participa la viitoarea licitatie.

In aceste conditii, in competitie au mai ramas companiile Rom Blei International SRL Bucuresti, Snooker Club Targu-Jiu si persoana fizica Aurelian Valceanu. Pretul de pornire al terenului este de 18 miliarde de lei.

Nu este pentru prima data cand investitorii straini sunt goniti din judetul Gorj. In trecut, ei evitau zona din pricina acuzatiilor legate de coruptia care ar fi fost instaurata in Consiliul Judetean de catre fostul presedinte al acestuia, Nicolae Mischie de la PSD.