Pierderile suferite de PSD Mures pe ultima suta de metri cand alesii locali au putut sa mai migreze de la un partid la altul fara a-si pierde fotoliile sunt considerate nesemnificative de liderul filialei social-democratilor, Ovidiu Natea.

Acesta a reclamat, insa, faptul ca actuala Putere si in mod deosebit PD au folosit tactici incorecte pentru a-i atrage de partea lor pe unii primari sau consilieri locali care au facut parte din fostul partid de guvernamant.

Astfel, Natea a spus ca este evident faptul ca alesii locali au fost momiti cu fonduri, exemple clare fiind modalitatile de acordare a banilor pentru reabilitarea scolilor si cea de alocare a sumelor destinate refacerii infrastructurii. "A fost o lupta incorecta si murdara pentru ca gesturile lor sunt impardonabile.

PD Mures si Dorin Florea (presedintele filialei PD Ð n.r.) au momit cu bani alesii locali", a declarat liderul social-democrat.

Potrivit sursei citate, la capitolul fonduri pentru infrastructura, din 25 de localitati vizate de a obtine finantare doar doua au primari PSD, in timp ce din banii pentru scolile din localitatile conduse de democrati au primit 49,4 la suta din suma totala de peste 60 de miliarde lei vechi. "Asemenea gainarii gestionate la nivelul judetului nu s-au vazut niciodata pana acum", sustine Natea.

Liderul filialei PSD considera ca sumele cele mai mari s-au indreptat spre acele localitati ai caror primari au virat in ultimele luni la democrati, respectiv municipiul Targu-Mures, Iernut sau Raciu.

Ovidiu Natea a adaugat ca, in ciuda acestui fapt, numarul celor care au parasit PSD este relativ mic, partidul ramanand cu 34 din cei 46 de primari, cati a avut dupa alegerile locale din 2004, dupa ce 13 au plecat si a venit un independent in locul lor.

De asemenea, PSD are 9 consilieri judeteni, 271 de consilieri locali din 280, cat a avut initial, precum si 21 de viceprimari fata de 26.

Ovidiu Natea a mai spus ca liderii partidului vor decide saptamana viitoare demersurile pe care le vor face pentru a obtine scoaterea din consiliile locale a celor care au parasit formatiunea politica si inlocuirea lor cu urmatorii pe lista, dar si calea de urmat pentru a obtine incetarea mandatului primarilor care au fost alesi sub sigla social-democratilor si care si-au schimbat ulterior culoarea politica.