In cotidianul nostru am facut de mai multe ori referire la cladirea fostului Spital ORL, situata in plin centrul municipiului nostru, care a devenit adapost pentru cainii vagabonzi, sobolani si oameni fara casa.

La fata locului au avut loc de mai multe ori descinderi ale Politiei Comunitare, dar se vede ca cei ce se adapostesc acolo nu se lasa izgoniti cu una cu doua.

Acum, odata cu ploile din ultimele zile, in cladire au inceput noaptea sa apara focuri, in jurul carora se zgribulesc dezmostenitii sau isi gatesc hrana de mizerie.

De fiecare data cand am scris despre aceasta cladire am facut trimitere si la faptul ca Primaria Alba Iulia ar tebui sa-l determine pe proprietar sa se ingrijeasca de imobil, precizand ca acesta apartine unui grup de proprietari ce locuiesc la Bucuresti, Cluj Napoca si Baia Mare.

Din pacate, informatia respectiva, pe care ne-a pus-o la dispozitie o persoana din aparatul Consiliului Judetean Alba, s-a dovedit a fi... falsa!

In momentul de fata exista acolo un singur proprietar, caruia i s-a retrocedat cladirea veche, construita in anul 1941, iar cladirea noua, construita in anul 1970, a ramas in administrarea... Consiliului Judetean.

Si tocmai acolo s-au cuibarit cainii si vagabonzii, facandu-si culcus intre mormanele de gunoi, caci cladirea veche pe care o detine proprietarul de drept este inchisa iar in interiorul ei nu se poate intra.

Referitor la starea deplorabila a cladirii, proprietarul ne-a declarat: "Cladirea ce apartine Consiliului Judetean s-a deteriorat foarte mult si acolo se strang vagabonzii si mizeria.

In cladirea ce mi s-a retrocedat mie accesul nu este posibil. Desigur, si eu intentionez sa efectuez reparatii la cladirea veche dar, desi am obtinut titlul de proprietate in anul 2004, punerea in posesie s-a facut abia in luna iunie 2006. Deci acum doua luni. Si ce lucrari puteam sa fac intr-un timp asa de scurt?"

Pana una alta, dupa cum am aflat, Primaria Alba Iulia l-a sanctionat pe proprietarul cladirii noi, respectiv Consiliul Judetean, cu o amenda de 25 de milioane de lei! No comment.