Unul dintre rechinii financiari care se hranesc cu regimurile fiscale din Romania si-a reafirmat prezenta pe piata nationala a finantelor. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat societatea de asigurari Ardaf ca va fi scoasa la lichidare daca nu se va suplimenta capitalul societatii cu peste de 30 milioane de euro. Liviu Mandler, fostul sef de la Dacia Felix, da tarcoale Ardaf-ului, care se afla pana acum in pragul lichidarii. Societatea Ardaf il are ca actionar pe Ovidiu Tender care se afla dupa gratii, fiind anchetat in cazul Rafo.

Liviu Mendler, reprezentantul zonal al fondului de investitii Masterfield Investment Group, este interesat de preluarea pachetului majoritar la compania de asigurare ARDAF pentru 40 de milioane de dolari (31,4 milioane de euro).

La CSA a ajuns o scrisoare de interes pentru majorarea capitalului Ardaf cu 40 milioane de euro de la un fond de investitii fantomatic: Masterfield Investment Group (MIG). Reprezentantul acestuia in Romania este Liviu Mandler, fostul presedinte al ruinatei banci Dacia Felix.

Liviu Mandler este cunoscut ca fost presedinte al Bancii Dacia Felix, adusa in pragul falimentului, apoi ca presedinte al companiei Diperia Finance Group. Mandler declara ca acest fond de investitii, MIG, poseda active de peste 19 milioane de dolari, la care participa mari banci si investitori americani. Numai ca datele de contact ale acestei institutii sunt imposibil de obtinut.

Site-ul MIG nu precizeaza nicio adresa, pentru contact se ofera un numar de telefon fantoma, iar actionarii par a fi inexistenti. In replica, Mandler sustine ca lipsa de transparenta se datoreaza faptului ca toti actionarii acestui fond de investitii ar fi persoane publice, extrem de importante, care doresc sa ramana in umbra.

Fostul presedinte al BDF, Liviu Mandler, a adus in tara grupul de investitori israelieni carora li s-a permis in 2001, printr-o ordonanta a guvernului Nastase, sa cumpere datoriile pe care Dacia Felix le avea catre BNR si CEC, scapand-o de faliment.

In acea perioada, firma “de garsoniera” care a jucat rolul salvator si prin care s-a perfectat tranzactia, Kolal BV Amsterdam, promitea sa majoreze si capitalul Ardaf. Desi termenele au fost prelungite de cateva ori, plasamentul promis atunci nu s-a mai concretizat niciodata, iar Ardaf a intrat in proprietatea firmelor lui Ovidiu Tender.

In prezent, Mandler sustine ca nu exista nicio legatura intre grupul pe care-l reprezenta la acea data si Masterfield Investment Group. De asemenea, acesta neaga faptul ca ar mai avea legaturi cu Freddy Robinson, care ar fi vrut sa controleze Ardaf fara sa investeasca bani.

Reamintim cititorilor ca grupul de afaceri care se concretizase in jurul lui Robinson a preluat conducererea postului de televiziune Tele 7 ABC pe care l-a adus in pragul fa-limentului. Totodata, tandemul Mandler-Robinson a facut tot posibilul pentru a-l scoate din schema de programe pe Dan Diaconescu.

Acelasi Mandelson figura in trecut drept coproprietar cu Freddy Robinson la Cazinoul Vernescu din Bucuresti.

Mandler mai este cunoscut si pentru faptul ca a incercat sa puna mana pe spatiile comerciale ale Aeroportului Bucuresti-Otopeni unde se poate desfasura tipul de comert duty-free (fara taxe vamale). Acesta a fost reprezentantul firmei israeliene Sakal Brothers care a licitat pentru acapararea spatiilor comerciale din cadrul Aeroportului Bucuresti-Otopeni.