Dimineata de cosmar

Ieri dimineata, in jurul orei 9,30, pe cel mai circulat drum national, DN 1, s-a produs un groaznic accident de circulatie. Potrivit martorilor, soferul unui autoturism Dacia, care circula spre Cimpina, a adormit la volan si a intrat pe contrasens, izbindu-se frontal de un microbuz plin pina la refuz cu calatori care se intorceau de pe Valea Prahovei. In urma impactului, soferul daciei a murit pe loc, fiind prins intre fiarele contorsionate ale masinii, iar toti cei 23 de pasageri ai microbuzului au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti cu diferite traumatisme.

Unul dintre supravietuitorii groaznicului accident, Elena Samoila, povesteste ultimele clipe de dinaintea tragediei. "M-am urcat in microbuz de la Cimpina. Era foarte aglomerat, cred ca vreo sase-sapte persoane stateau in picioare. Eu am gasit un loc pe a doua bancheta din spatele soferului. Ma uitam pe geam cind am vazut o dacie visinie care a intrat pe contrasens, chiar in fata microbuzului. Ne-am trezit toti cu capetele sparte si miini rupte gramada in partea din fata a microbuzului.

Mi-am revenit abia la spital, julita pe fata si fara mai multi dinti. Sotul meu are o displazie de sold", povesteste femeia de 70 de ani, aflata inca in stare de soc.

Microbuz supra-aglomerat

Potrivit reprezentantilor spitalului de urgenta la camera de garda au fost adusi cu salvarea 23 de pacienti. "Doi pasageri ai microbuzului implicat in accident au fost internati in sectia de stabilizare, iar ceilalti au fost supusi unor investigatii medicale complete. La o prima evaluare sint multe traumatisme si plagi, insa, din fericire, nimeni nu este in pericol de a-si pierde viata", a declarat medicul Andrei Ilinca, purtatorul de cuvint al spitalului.

Pina la urma un singur pasager a ramas sub supraveghere medicala, restul calatorilor refuzind internarea. Politistii au demarat deja o ancheta in urma careia se vor stabili circumstantele producerii tragediei. "Din primele cercetari rezulta ca soferul daciei a pierdut controlul volanului intrind pe contrasens direct sub rotile microbuzului de pasageri. In microbuz au fost mai multi pasageri decit prevede cartea tehnica, asa ca soferul va fi amendat", sustine comisarul Costin Tatuc, seful Politiei Rutiere Prahova.

Soferul Daciei care a decedat in urma accidentului provocat chiar de el avea 39 de ani, era din Ploiesti si se numea Daniel Preda. Acesta este cel mai grav accident petrecut pe soselele judetului de la inceputul anului.