Din cei patru portughezi, in primele trei etape doar Manuel Jose si Pedro Oliveira au inceput partida din postura de titular. Antonio Semedo a intrat in toate cele trei jocuri in repriza secunda, iar Ricardo Cadu a fost introdus doar pe finalul jocului cu Unirea Urziceni; asta pentru ca nu este pus la punct cu pregatirea fizica.

Dintre toti cei patru portughezi, cel mai bine pare a se fi integrat inchizatorul Oliveira.

Inca din primele amicale, acesta si-a acontat tricoul de titular, iar evolutiile sale din primele trei runde au fost unanim apreciate, "Oli" reusind sa marcheze al patrulea gol din jocul cu Unirea Urziceni. Cu ajutorul lor, elevii lui Dorinel Munteanu au castigat mai mult la capitolul consistenta in joc, iar, dupa trei etape, CFR 1907 Cluj este liderul Ligii I, cu maximum de puncte.

"Oliveira - cel mai slab dintre cei patru"

Cum majoritatea cotidienelor portugheze au scris despre jucatorii portughezi adusi de CFR 1907 Cluj, un "chibit" lusitan necunoscand limba romana a deschis o noua sectiune pe forumul suporterilor cu cateva zile inaintea startului acestui sezon.

"Sunt un fan al Benficai si vreau sa va raspund la intrebarile sau nelamuririle care le aveti despre noii jucatori", asa isi incepe suporterul discursul. El face apoi o scurta caracterizare a celor patru.

"Cadu - despre fundasul central unele ziare spuneau ca s-ar putea sa ajunga la Benfica. Manuel Jose - este foarte talentat si a inscris un gol in finala Cupei Portugaliei din sezonul 2004-2005, castigata de echipa la care juca atunci, Vitoria Setubal, cu scorul de 2-1 impotriva Benficai, el fiind ofertat de Sporting Lisabona.

Semedo - este incredibil de rapid si tehnic, o aripa pura care se descurca excelent pe contraatac. Oliveira - este un jucator mediocru, cel mai slab dintre cei patru", spune fanul Benficai Lisabona.

Un altul are incredere in "Oli"

Un alt suporter lusitan nu este de aceeasi parere cu conationalul sau si are chiar curajul sa mearga pe mana lui Oliveira. "Ma bucur ca Oliveira evolueaza bine. Nu sunt de acord cu ideea ca este cel mai slab jucator din cei patru. El este un jucator foarte talentat si cred ca, in acest an, va face cel mai bun sezon al sau din cariera.

Consider ca va da multe pase decisive in aceasta stagiune si va inscrie mai mult de cinci goluri.

El a facut multe eforturi sa se integreze in echipa, liga si tara si, acum ca e si sotia lui cu el, va juca si mai bine", a spus, pe un ton glumet, portughezul, care crede ca "toti au fost ieftini, deoarece nu sunt niste jucatori de prima clasa in Portugalia".

Fanul Benficai, cel care a inceput discutia, spune ca pare putin surprins de faptul ca Oliveira s-a descurcat bine in primele jocuri in tricoul alb-visiniu si dezvaluie si motivele pentru care nu il are la inima pe inchizatorul "ceferist".

"Pot spune ca sunt total surprins de Pedro Oliveira, personal niciodata nu l-am placut. Fanii Benficai sunt suparati pe el pentru ca a spus ca Steaua Bucuresti e la fel ca Benfica, doar ca Steaua castiga si trofee", spune lusitanul. Unul dintre cei doi lusitani care au postat mesaje pe forumul "feroviarilor" vorbeste si despre celalalt portughez din Liga I, portarul Stelei, Carlos.

"Si aici (in Portugalia - n. red.), multi oameni faceau mult tam-tam cu privire la el", a mai spus portughezul. Cei doi fani le-au urat multa bafta conationalilor lor din lotul clujean, dar si echipei "feroviare", pe care acestia o vor campioana in acest sezon.