Patrimoniul Palatului Copiilor din municipiul Timisoara, care a fost inapoiat fostului proprietar, a ramas cel putin inca o zi in sediul central pe care trebuia sa il elibereze ieri, 15 august.

Situatia celor peste 6.500 de elevi si prescolari care desfasurau activitati aici este cu atat mai grava cu cat nici unul din forurile abilitate nu gaseste o solutie pentru mutarea locatiei intr-un loc decent.

Mai mult, directorul institutiei, Nicolae Puscasu, a descoperit unele neconcordante in suprafata pe care doreste chirie proprietarul si realitatea din extrasul de carte funciara. Pe langa acest fapt, Puscasu arata cu degetul spre conducerea Inspectoratului Scolar, despre care a spus ca, probabil, nu va face nimic, decat atunci cand va vedea tot patrimoniul in strada.

Neconcordante la cifre

Disperat ca lunile au trecut si nu s-a facut nimic concret, Puscasu s-a prezentat inca o data la sediul ISJ si a cerut rezolvarea problemei. “Am trimis familiei care a castigat in instanta Palatul Cipiilor o cerere de a recalcula spatiul pentru care se doreste plata chiriei. Solicitarea a fost semnata de toata echipa care se lupta pentru aceasta cauza”, a mentionat directorul.

Puscasu a spus, insa, ca i s-a parut ciudata dorinta familiei lui Mihai Olaru (PNL) de a i se plati o chirie de 10.500 de euro pentru circa 1.323 de metri patrati, cand se stia ca spatiul revendicat si castigat era de circa 750 mp.

“Am scos un extras de carte funciara si cifrele arata ce stiam: avem 744 de metri patrati, dar si multe parti comune, cum este spalatoria si pivnita, in care functioneaza acum cercuri sau cluburi scolare. Vrem sa recalculam impreuna cu familia Olaru acest spatiu”, a adaugat directorul Palatului Copiilor.

Proprietarii imobilului erau asteptati, ieri dimineata, la discutii cu conducerea institutiei, dar nu s-a prezentat nimeni, Puscasu fiind sigur ca Olaru se teme de presa si de mediatizarea cazului.

Ministerul nu stia nimic de chirie

Pe de alta parte, directorul a avut o surpriza si mai mare la Inspectoratul Scolar, cand, dupa mai multe insistente, adjunctul acestei institutii, Halasz Ferenc, a telefonat la Ministerul Educatiei si Cercetarii si a prezentat situatia. “Am fost mirat sa aflu ca cei de la minister nu stiau nimic. Habar nu aveau ca ni s-a cerut chirie.

Ni s-a transmis ca daca se negociaza pretul pentru chirie in limita bunului simt, ministerul ar fi dispus sa dea acesti bani”, a mai afirmat Puscasu.

Potrivit sursei ciate, o parte din vina pentru tergiversarea cauzei o are si Inspectoratul Scolar. “Nu cred ca s-a vrut mai mult, pentru ca eu cred ca s-ar fi putut rezolva cumva. Cred ca a fost ori neputinta, ori rea-vointa”, a conchis Puscasu.

Acesta s-a aratat neputincios in fata unui ordin judecatoresc care i-ar obliga pe angajati sa scoata in strada mii de obiecte care se gasesc in camerele Palatului Copiilor.