Romii din Satmarel, au avut un put. Asta, in urma cu 10 ani. Acum, au fost la primarul Iuliu Ilyes ca sa-i ceara o sursa de apa pentru sutele de suflete din cartier si un drum de acces cat de cat civilizat. Despre drum, nu poate fi vorba, i-a asigurat primarul, dar putul "va fi reparat".

Primarul Ilyes nu a fost mirat de solicitarea romilor, doar ca, sustine el, deocamdata nu se poate pune problema saparii unei fantani, asa cum i s-a solicitat de locuitorii cartierului. Primarul este de acord ca acestia au nevoie de o sursa de apa potabila, mai ales ca, din lipsa de alternativa, romii au inceput sa-si procure apa din fantanile gospodariilor mai apropiate, ceea ce a starnit deja nemultumirea localnicilor.

Insa, a subliniuat primarul, in urma cu 10 ani, in cartierul romilor, in Satmarel, a fost sapat un put. Nemultumirea edilului se leaga insa de faptul ca, anual, acest put trebuie reparat.

In ceea ce priveste un drum de acces, problema devine insa mult mai complicata. Un drum in aceasta zona nu se poate realiza din cauza faptului ca nici o firma nu vrea sa realizeze proiectul! Singura firma care ar fi acceptat, anume Sigma Proiect, a solicitat 4 miliarde, bani pe care Primaria nu-i are. Astfel ca, drumul de acces din Satmarel se va scoate la licitatie intr-un pachet de reabilitare a nu mai putin de 40 de strazi.

Deocamdata, primarul Ilyes a gasit o solutie de compromis. Mai exact, piatra bordurilor, rezultata din repararea strazilor de pe raza municipiului, se va aloca realizarii unui trotuar care sa permita accesul spre cartierul "tiganesc".