Reabilitarea stadionului municipal din Cluj va fi amanata. Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a decis sa isi retraga proiectul de asociere cu Consiliul Local si cu o firma privata care ar fi vrut sa reconstruiasca stadionul.

Proiectul de asociere a fost retras in urma unei dispute cu grupul consilierilor judeteni ai PSD. Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Gratian Serban, si fostul subprefect, Danut Canta, i-au reprosat lui Marius Nicoara ca termenii proiectului de asociere nu ar fi fost suficient de concreti.

Initiativa lui Marius Nicoara a venit in urma unei propuneri a companiei Global Investment Development din Statele Unite ale Americii. Compania americana afirmase ca ar fi dispusa sa investeasca circa 100 de milioane de dolari americani pentru reabilitarea zonei stadionului municipal si a Salii Sporturilor.

Proiectul ar fi inclus amenajarea unui lac de acumulare in zona Podului Garibaldi, reconstruirea unui stadion nou si amenajarea malurilor raului Somes. Marius Nicoara a afirmat ca autoritatile judetene vor organiza oricum o licitatie.

Initiativa sa a fost formulata in conditiile in care membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au refuzat sa transfere in patrimoniul Consiliului Judetean terenul poligonului militar din zona Vaii Garbaului, pe care ar fi trebuit sa fie amenajat noul stadion municipal.

In schimb, consilierii judeteni au aprobat alocarea unor sume din cota de 22 la suta din TVA pentru reabilitarea stadionului pe care isi disputa meciurile de acasa echipa Universitatea Cluj.