PNL Cluj este de acord cu excluderea Monei Musca din partid. Daca vor exista cazuri de colaboratori si la nivelul filialei liberale clujene, este mai bine ca acestia sa se retraga discret fara a se isca scandaluri.

PNL Cluj a prezentat ieri in cadrul unei conferinte de presa pozitia liberalilor clujeni cu privire la oamenii politici care au colaborat cu Securitatea. Atat presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, cat si deputatul Horea Uioreanu considera corecta decizia Biroului Permanent de a o exclude pe Mona Musca din partid.

Acestia au afirmat ca Birourile Teritoriale Permanente ale PNL vor cere ca toti membrii sa fie controlati.

Uioreanu recomanda chiar ca acei liberali “care se simt cu musca pe caciula sa se retraga discret fara a se mai isca scandaluri ca acela al Monei Musca” si considera extrem de important ca oamenii publici si cei politici sa fie primii verificati de catre CNSAS.

La nivelul judetului Cluj nu exista nici o declaratie a liberalilor care ar fi colaborat cu Securitatea, potrivit deputatului PNL. Daca se descopera vreun caz de colaborator, liberalii clujeni nu se vor da inapoi sa faca dezvaluiri, adauga Uioreanu. Acesta va propune ca CNSAS sa ia in discutie toate functiile de demnitari din ‘90 pana astazi.

Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj, a precizat ca luni se va intruni Biroul Permanent al PNL Cluj pentru a analiza cazul Mona Musca si pentru a prezenta o pozitie oficiala in acest caz.