Disputele politice din interiorul Consiliului Judetean Cluj saboteaza din nou reabilitarea stadionului municipal. De data aceasta, in ringul politic au urcat reprezentantii PNL si cei ai PSD. Presedintele CJ, Marius Nicoara, a decis, in cadrul sedintei extraordinare de ieri, sa isi retraga proiectul de asociere cu Consiliul Local si cu o firma privata care ar fi vrut sa reconstruiasca arena.

Decizia sa a venit in urma unei dispute cu grupul consilierilor judeteni ai PSD. Fostul presedinte al CJ, Gratian Serban, si fostul subprefect Danut Canta i-au reprosat lui Nicoara ca termenii proiectului de asociere nu ar fi fost suficient de concreti si ca viitorul investitor ar fi avut posibilitatea sa abuzeze de increderea autoritatilor.

Initiativa actualului presedinte al CJ a venit in urma unei propuneri a companiei "Global Investment Development" din Statele Unite ale Americii.

Conducerea acestei companii mentionase ca ar fi dispusa sa investeasca circa 100 de milioane de dolari pentru reabilitarea zonei Stadionului Municipal si a Salii Sporturilor "Horia Demian". Proiectul ar fi inclus amenajarea unui lac de acumulare in zona Podului Garibaldi, reconstruirea unui stadion nou si amenajarea malurilor raului Somes.

Marius Nicoara a afirmat ca autoritatile judetene vor organiza oricum o licitatie. Initiativa sa a fost formulata in conditiile in care membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au refuzat sa transfere in patrimoniul Consiliului Judetean terenul poligonului militar din zona Vaii Garbaului, pe care ar fi trebuit sa fie amenajat noul stadion municipal.

In schimb, consilierii judeteni au aprobat alocarea unor sume din cota de 22 la suta din TVA pentru reabilitarea arenei pe care isi disputa meciurile de acasa echipa "Universitatea" Cluj.

Stadionul a trecut in proprietatea CJ in perioada in care aceasta institutie era condusa de Gratian Serban, dupa ce fostul primar PRM din Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a refuzat sa semneze procesul-verbal de preluare a arenei de la Guvern.