Prefectura Timis a atacat prin metoda recursului gratios o decizie a primarului orasului de pe Bega, Gheorghe Ciuhandu, prin care sunt acordate, pentru diferite merite, o serie de stimulente financiare personalului din aparatul propriu.

Astfel, potrivit lui Laviniu Bedrosian, directorul Cancelariei prefectului, edilul ar fi incasat 1.400 RON, iar cei doi viceprimari, Adrian Orza si Dorel Borza, cate 1.200 RON.

"Acest lucru contravine legii, care prevede ca persoanele care ocupa functii de demnitate publica alese si numite nu beneficiaza de sporul de vechime in munca si nici de alte sporuri", a declarat Bedrosian.

In schimb, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, a afirmat ca primarul nu a primit nici un leu pana acum, in afara de salariul propriu-zis, de 4.270 RON, prevazut prin lege. "Am vazut un raspuns al Primariei, care arata ca noi atacam, de fapt, niste zvonuri.

Tin sa precizez ca aceste zvonuri sunt semnate chiar de primarul Ciuhandu", a adaugat, insa, directorul Cancelariei prefectului Ovidiu Draganescu.

Reprezentantii Prefecturii au mai inaintat un recurs gratios si luna trecuta, atunci cand s-a luat in discutie acordarea sporului de dificultate pentru membrii Comisiei de Fond Funciar Timisoara, condusa tot de Ciuhandu.

"Si atunci le-am atras atentia ca primarul si viceprimarii nu intra sub incidenta acordarii banilor pentru asemenea activitati si ca salariul acestora este fix, stabilit prin lege", a completat Bedrosian.