Ancheta declansata de procurorii DIICOT in orasul carasean Moldova Noua s-a lasat nu doar cu dosare penale sau arestari, ci si cu demiteri in randul unor sefi de la Politia de Frontiera.

Conducerea Directiei Politiei de Frontiera (DPF) Timisoara a decis schimbarea din functie a subcomisarului Dorel Praja, suspectat de implicarea in sprijinirea unui grup de crima organizata.

"In locul acestuia, la sefia Sectorului Politiei de Frontiera Moldova Noua a fost numit comisarul Mugurel Mocanu", a anuntat, ieri, unul dintre reprezentantii DPF.

Subcomisarul demis este cercetat, impreuna cu inca un coleg politist, intr-un dosar instrumentat de DIICOT pentru abuz in serviciu.

Ex-seful SPF Moldova Noua, Dorel Praja, si Nicusor Cucoana, lucrator operativ cu atributii pe linia combaterii infractiunilor transfrontaliere, sunt suspectati ca au sprijinit de mai mult timp retelele de crima organizata de pe Clisura Dunarii, specializate in contrabanda cu tigari, activitate prin care Statul Roman a fost sistematic pagubit cu circa un miliard de lei in fiecare luna.

In acelasi dosar au mai fost arestate inca sapte peroane, cinci dintre acestea fiind angajate la cateva duty-free-uri din portul Moldova Noua.